Öne Çıkanlar diyarbakır azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu çukurova belediye başkanı soner çetin

CHP’li Şevkin’den Üniversite Çalışanlarının Yer Değiştirme Hakkı İçin Kanun Teklifi

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’deki üniversitelerin ‘Genel İdari Hizmetler Sınıfı’nda çalışan ve yer değiştirme hakkına sahip olmayan 286 binden fazla personelin sorununu gidermek adına kanun teklifi hazırladı.

Üniversitelerde çalışanların keyfi uygulamalar nedeniyle ailelerinden, çocuklarından ayrı yaşamasının önlenmesi amacıyla ‘Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunan Dr. Şevkin, üniversitelerdeki akademik ve idari çalışmaların arka planında kalan, üniversitelerin yükünü çeken, diğer personel olarak adlandırılan Genel İdari Hizmetler Sınıfı (GİH) personellerinin üniversitelerde il dışı mazeretli veya mazeretsiz naklen atanmaya ilişkin herhangi bir uygulama ve yasa mevcut olmadığından yer değiştirme hakkına sahip olmadığına dikkat çekti.

“NAKLEN ATANMALAR BÜYÜK SORUN TEŞKİL EDİYOR”

 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda Üniversitelere ait bu konuda bir düzenleme yapılmadığını, büyük bir hukuksal boşluk bulunduğunu ve bu durumun rektörlerin inisiyatifine bırakıldığını kaydeden Dr. Şevkin, kanun teklifinde şu gerekçelere yer verdi:

“Üniversitelerde naklen atanmalar büyük sorundur ve daha da artarak büyümeye devam etmektedir. Üniversitelerde bu konuda keyfi uygulamaları içeren usul ve esaslar yapılmaktadır. Birçok kez sendikalar ve personel tarafından talepte bulunulmuş ise de Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından çözüme kavuşturulmamıştır. Düzenlemenin olmaması nedeniyle eş durumundan bir araya gelemeyen yüzlerce aile bulunmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi gerekmektedir. Binlerce memurun keyfi uygulamalar ile yıllardır ailesinden, çocuğundan ayrı yaşamasının önlenmesi amacıyla Yükseköğretim Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi hazırlanmıştır.”

“SORUN GİDERİLSİN”

CHP’li Dr. Şevkin, keyfi uygulamalar nedeniyle ailelerinden, çocuklarından ayrı yaşayan personelin sorununun giderilmesi amacıyla 4 Kasım 1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’na aşağıdaki ek maddenin eklenmesini teklif etti:

“EK MADDE 46- Bu Kanun kapsamında üniversitelerde çalışan ve Genel İdari Hizmetler Sınıfına mensup personelin il dışı mazeretli naklen atanmalarında halihazırda çalışılan üniversitenin rektörünün izni aranmaz.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aslnnnn 4 yıl önce

bu kanun çıkarsa pek çok mağduriyet giderilir