CHP’li Sındır, “2019 Yerel Seçimlerine Tek Yürek Olarak Gideceğiz”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir ilçeleri Danışma kurulu toplantılarında AKP iktidarına yüklendi, Bornova İlçe örgütüyle gerçekleşen buluşmada da partililerine yerel seçimler öncesinde birlik, beraberlik mesajı verdi. Sındır, “Devletin tüm imkan ve olanaklarını kullanan, devleti ele geçiren iktidara karşı birlik olmaktan ve umudu büyütmekten başka seçeneğimiz yok. CHP olarak verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesini zaferle taçlandırmak için, tek yürek olarak 2019 seçimlerine gideceğiz” dedi.

“CHP YEREL YÖNETİM VİZYONU”
Danışma kurulu toplantılarında 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sındır, “Danışma kurulu toplantılarımızda 24 Haziran seçimlerini masaya yatırıyor ve yeterli oy gelmeyen bölgelerde halka ulaşmak için neler yapılması gerektiğini, eylem planlarımızı ilçe ilçe genel merkeze iletmek üzere somutlaştırıyoruz. Yakın zamanda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yerel seçimlere ilişkin yol haritamızı çizeceğiz. ‘CHP Yerel Yönetim Vizyonu’nu kamuoyu ile paylaşacağız. CHP olarak verdiğimiz demokrasi ve adalet mücadelesini zaferle taçlandırmak için, tek yürek olarak 2019 seçimlerine gideceğiz” dedi.

“UMUDU BÜYÜTMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK”
CHP’de kırgınlıklara, küskünlüklere yer vermeyeceklerini ifade ederek sözlerine başlayan Sındır,  “Üreticinin yok edildiği, borç yükü altında ezilen esnafın görmezden gelindiği, vatandaşın vergiler nedeniyle belinin büküldüğü, yandaş lobilerin zenginleştirilme derdine düşüldüğü; Türkiye’mizin üretimsizliğe sürüklendiği bir dönemde iktidarla mücadelede birlik olmak, umudu büyütmekten başka şansımız yok. CHP olarak iktidar olma hedefimizden, demokrasiyi yeniden hakim kılmak ve otokrasiyi ortadan kaldırma özleminden bir saniye bile vazgeçmek gibi bir lüksümüz olamaz. 2019 yerel seçimleri demokrasi savunanlarla, otokrasiyi yaşatma arzusunda olanların seçimi olacak” dedi. 

“DEVLETİ YÖNETEN DEĞİL ELE GEÇİREN İKTİDAR!”
Devletin tüm imkan ve olanaklarını kullanan siyasal iktidara karşı mücadele ettiklerini söyleyen Sındır, “Artık karşımızda devleti yönetme çabası içinde olan değil onu ele geçirerek bütün gücünü elinde bulunduran, bunu siyasi emelleri için kullanmaktan çekinmeyen ve hatta bunu yasallaştırmış bir siyasal iktidar var. Dolayısıyla mücadelemizi artık siyasal iktidarın kadrolaşarak ve baskıyla ele geçirdiği “parti devletinin” gücüne karşı yapmak durumundayız. Baskıcı, faşizan ve çoğunluk diktatörlüğü anlayışıyla iktidarda olan tek adam rejimine karşı birlik olmaktan ve umudu büyütmekten başka seçeneğimiz yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde birlik ve beraberlik içinde yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ChpAkpIzmirBornova
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.