Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari erdoğan çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Süllü: “Kadın Ve Erkeği Eşitsizliğini Fıtrattan Gören Bir Anlayışla Yönetiliyoruz”

Katıldığı canlı yayında kadına yönelik şiddetin önlenmesinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, “ Toplumdaki kadın ve erkek eşitsizliğinin kesinlikle fıtrattan olduğunu söyleyen anlayışla yönetiliyoruz” dedi.


 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, konuk olduğu canlı yayın programında, kadın ve erkek eşitsizliğine ve kadına yönelik şiddete ilişkin açıklamalarda bulundu.
Şiddetin önüne geçmenin yöntemleri hakkında konuşan Süllü, hükümeti eleştirdi.

“EŞİTLİKSİZ, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ DOĞRUYOR”

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin küçük yaşta eğitim aracılığıyla engellenebileceğine dikkat çeken Milletvekili Süllü, “Kadına yönelik şiddetin kaynağı, toplumda var olan  cinsiyet eşitsizliği.  Kadın ve erkeğin doğumundaki  tek fark biyolojik farklılığımız iken  öğrenilmiş rollerle güç ilişkisi erkekten yana ağır basıyor ve kadın güçsüz olarak şiddetin direkt olarak uygulananı haline geliyor. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesinin  sihirli bir formülü yok. Eğitim bunun için çok önemli. Çocukluktan başlayarak aile içinde basmakalıp kadın-erkek rollerinden arındırılmış olarak eğitimden işe başlamak gerekiyor. Eğitim planlamasının çok iyi yapılması gerekiyor, müfredetadın cinsiyet ayrımcı rollerden arındırılmış olarak, hazırlanması gerekiyor, ” dedi.

“MEDYANIN SÖYLEMLERİNE ÇOK DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR”

Medyanın şiddeti yansıtacak sunumlardan uzak durması gerektiğine vurgu yapan Süllü, “Medyanın söylemlerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü biliyorsunuz artık tamamen iletişim çağında yaşıyoruz. Dolayısıyla medya çok etkili.  Öyle diziler var ki televizyonda bir anda bir dizide sayısız kişi öldürülüyor. Tüfeklerle insanlar taranıyor, tabancalar, kalaşnikoflar çıkıyor ortaya ve şiddet uygulayanlar  evlerinde iyi anne, iyi baba, iyi eş rolünde yiğit pozlarında izleyiciye sunuluyor. Haber içeriklerinin sunuşu  çok etkili. ” ifadelerini kullandı.

“SİYASİLERİN, KANAAT ÖNDERLERİNİN SÖYLEMLERİ TOPLUMDA ÇOK ÖNEMLİ”

Toplumun tanınan ve bilinen isimlerinin söylemlerinin de kadına yönelik şiddette çok büyük etkisi olduğuna dikkat çekerek, hükümetin bu yöndeki söylemlerini hatırlatan Süllü, “Medyanın etkisi kadar, siyasilerin, kanaat önderlerinin söylemleri toplumda çok etkili.  Son 18 yıldır, toplumdaki kadın ve erkek eşitsizliğinin fıtrattan yani doğuştan, yaradılıştan olduğunu söyleyen bir anlayışla yönetiliyoruz. Bunun özellikle toplum üzerinde çok  olumsuz olduğunu düşünüyorum, toplumsal cinsiyet eşitsizliği açısından. Dolayısıyla özellikle, siyasilerin diline çok dikkat etmesi gerekiyor ki,toplum olarak kadına yönelik şiddeti toplumun her alanından silebilelim” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.