Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li Tanal 3 Türk Öğrenci İçin Harekete Geçti

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal,  Malezya’da rehin tutulan 3 Türk öğrenci için harekete geçti. Haber alınamayan 3 Türk öğrenci için Dışişleri Bakanlığına soru önergesi veren Tanal, “ Malezya’ya yapılan onca yardım varken, Cumhurbaşkanının uğrak yeri olan bir ülkede 3 Tük öğrencimize yapılan muamele kabul edilemez. Ailelerine sağlık durumları konusunda dahi bilgi verilmiyor. Öğrencilerimiz Malezya’da neden tutuluyor? Dışişleri Bakanlığımız harekete geçmeli” dedi.


Malezya Penang’da, 3 Türk öğrencimiz bir üniversitenin kampusuna izinsiz girmeye çalıştığı gerekçesiyle 4 gündür gözaltında tutuluyor. Aileleri çocuklarından haber alamazken Dışişleri Bakanlığı da sessizliğini koruyor. CHP'li Tanal, Malezya’da rehin tutulan 3 Türk öğrenci için harekete geçti ve Dışişleri Bakanlığına soru önergesi verdi. 3 Türk öğrencinin sadece bir üniversite kampusuna girdiği gerekçesiyle gözaltında bulunduğu ve kendileri hakkında bilgi dahi verilmediğini dile getiren Tanal, şunları söyledi:


“3 Türk öğrencimizden üniversite kampusuna girmeye çalıştığı gerekçesi ile günlerdir haber alamıyoruz. Üniversite kampusuna girmek haber alamamak için geçerli bir gerekçe olamaz. Terör eyleminde mi bulundular. Kime zarar verdiler? Gerekçenin doğruluğunu dahi bilmiyoruz. Neyle suçlandıklarını bilmiyoruz. Neden gözaltına alındıkları konusunda kimseden bilgi alamıyoruz. Aileleri perişan halde bekliyor. Ailelerine sağlık durumları hakkında dahi bilgi verilmiyor. Malezya’daki konsolosluğumuz durumdan haberdar mı? Oradaki çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi.  İlişkilerimizin sorunlu olduğu bir ülkeden bahsetmiyoruz. Cumhurbaşkanının sıkça gittiği, ziyaretlerde bulunduğu, onca yardım gönderilen Malezya, 3 Türk öğrencimizi gerekçesiz bir şekilde rehin alıyor. Kimsenin kılı kıpırdamıyor. Öldüler mi kaldılar mı? Resmi bir açıklama bekliyoruz. Bu ülkemize yapılmış bir ayıptır. Terör faaliyetlerinde bulunmadılar, Malezya’da yasadışı eyleme katılmadılar, cana kast etmediler. Peki, öğrencilerimiz neden gözaltında tutuluyor? Suçlarının ne olduğuna dair bir açıklama bekliyoruz. Malezya’da yasal anlamda gözaltı süreci 17 gündür. Aileleri 17 gün boyunca öğrencilerimizden haber alamayacak mı? Güçlü bir devlet olmanın gereği, tek bir vatandaşını dahi yabancı bir ülkede sahipsiz bırakmamaktır. Dışişleri Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum. 3 Türk evladımız için harekete geçmeliyiz. O çocuklar bizim çocuklarımız da olabilirdi.”


Tanal’ın Dışişleri Bakanlığı’na verdiği soru önergesi ise şöyle:
Malezya Penang’da 3 Türk öğrenci, bir üniversitenin kampusuna izinsiz girmeye çalıştığı gerekçesiyle 4 gündür Malezya’da gözaltında tutuluyor. Bu konuya ilişkin olarak;
1. Türkiye’de bulunan Malezya Konsolosluğundan edinilen bilgilere göre Malezya’da 17 günlük yasal gözaltı süreleri bulunmaktadır. 3 Türk öğrencinin Malezya’da gözaltında tutulmasının nedeni nedir? Öğrencilerin suçu nedir?
2. Malezya’daki Türk konsolosluğumuz konudan haberdar mıdır? Öğrenciler ile görüşme yapıldı mı? Yapıldı ise içeriği nedir?
3. Malezya’daki Türk Konsolosluğumuz 3 Türk öğrenciye ve ailesine nasıl bir hukuki destek vermiştir?
4. 3Türk öğrencinin sağlık durumu nedir? Ailelerine neden bilgi verilmiyor?
5. 3 Türk öğrenci, tutuklu bulundukları yerde ziyaret edildi mi?
6. 3 Türk öğrencinin akıbeti ne olacaktır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.