Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Tanal Avukatların Gününü Kutladı

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, savunma mesleğinin temsilcileri avukatların 5 Nisan Avukatlar Günü’nü sosyal medyasından paylaştığı bir video ile kutladı. Tanal, “Adalet bir gün herkese lazım olacak. Ve bizler ülkemizde adaleti avukatlar sayesinde sağlayacağız” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, avukatların bu ülkenin adaleti, kuvvetler ayrılığı, yargı ve demokrasisinin temeli olduğunu ifade etti. Kendi cübbesini giyerek sosyal medyasından avukatların gününü kutlayan Tanal, paylaştığı videoda şöyle konuştu:


“Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Nisan 1923’te Ankara Barosu’nu açmış ve bu günü de avukatlar bayramı ilan etmiştir. Diktatörler avukatlık mesleğini kabullenemezken Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim 1923 de kurduğu Cumhuriyet’e 20 Nisan 1924’de Avukatlık Kanunu’nu hediye etmiştir. Kuvvetler ayrılığı, ülke adaletinin temelini oluşturur. Adaletin temeli ise bağımsız ve özgür savunmadan geçer. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Ve bizler ülkemizde adaleti avukatlar sayesinde sağlayacağız. Savunma hakkı ve hak arama özgürlüğü, hukuk devletinin ve demokrasinin temel ölçütüdür. Hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan savunma mesleğinin temsilcileri avukatlarımızın 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutluyorum.”dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.