Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk kuşadası soner çetin operasyon

CHP’li Tanal: “Cami Yıktıran, Başörtülü Belediye Başkanına İtiraz Eden AKP’nin Din Oyunu Tutmuyor”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AKP’nin en çok muhafazakâr kesimi kandırarak, dini kullanarak oy devşirdiğini söyledi. Sosyal medyasından, AKP döneminde yıkılan camileri paylaşan Tanal, AKP döneminde yaşanan başörtülü belediye başkanı krizini de hatırlattı. Tanal, “Muhafazakârlığıyla övünen AKP’nin 2004 yılındaki mahalli seçimlerde başörtülü kadın belediye başkanını mağdur ederek adaylığına karşı çıktığını biliyor muydunuz” dedi.

24 Haziran beyannamesinde CHP’yi taklit eden AKP, muhafazakâr seçmeni etkilemek için başörtü konusunu yeniden gündeme taşımaya çalışıyor. Seçimlerde vatandaşın karşısına “CHP iktidarında başörtü yasağı tekrar gelecek” yalanlarıyla çıkan AKP, 2004 yerel seçimlerinde İslahiye Belediye başkan adayını başörtülü olduğu için mağdur etmişti. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, olayı anımsatarak şöyle özetledi:

“2004 yılında Gaziantep İslahiye Belediye Başkanlığı için aday arayışında olan AKP, temayül yoklaması yaptırır. Temayül yoklamasında halkın desteğini alan Mehmet Uludağ’ın adaylığı uygun görülür. AKP Genel Merkezi, Uludağ’ın adaylığını onaylar. Daha sonra AKP’li bazı siyasilerin araya girmesiyle temayül yoklamasından çıkan Uludağ’ın yerine teşkilat başkanı Osman Öztürk’ün aday olması kararlaştırılır. Bunu öğrenen DP’li yetkililer Uludağ’a bir teklif götürür. DP adayının Uludağ’ın eşi Malika Uludağ olmasını, soyisminin onun aracılığıyla yaşatılmasını teklif eder. Uludağ ve eşi bunu kabul ederek DP adayı Malika Hanım olur. Bunu öğrenen AKP, Malika Hanım’ın adaylığını iptal ettirmeye çalışır. AKP, İlçe Seçim Kurulu’na ‘Bu kadın başörtülü, nasıl aday olur’ itirazında bulunur. İlçe Seçim Kurulu, ‘Önümdeki belgelerde başörtülü fotoğraf yok. Ben ona bakarım. Dışarıda nasıl giyindiğine karışamam’ diyerek itirazı reddeder. AKP, bu kez de MalikaHanm’ın AKP üyesi olduğunu öne sürerek adaylık iptal başvurusunu yineler. İlçe seçim kurulu bu başvuruyu da kabul etmeyerek Malika Hanım’ın adaylığını kesinleştirir. AKP’nin tüm itirazlarına rağmen başörtülü Malika Hanım aday olur ve sonuç; DP yüzde 40, CHP yüzde 35, AK Parti yüzde 20... Kısacası AKP, seçim kazanmak söz konusu olursa başörtüsü, din iman dinlemez, ezer geçer. Dinine bağlı vatandaşlarımızı kandıran AKP’ye artık dur demenin vakti geldi. Sırf kendi istedikleri bir adayı belediye başkanı yapmak için halkın istediği isme türlü bahanelerle karşı çıkan AKP, ‘bu kadın başörtülü, belediye başkanı olamaz’ diyebiliyor. Yıllarca başörtülü seçmenlerimize CHP’yi öcü gibi gösteren zihniyete sahip AKP’nin gözünde başörtülü kadınlar sadece garanti bir oydan ibarettir. Cami yıktıran, belediye başkanının başörtüsüne karşı çıkan AKP’nin din oyununa artık kimse inanmıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.