Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP’li Tanal: “CHP’nin Hisseleri İle Uğraşacağına Ekonomik Krizi Çözsün”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP İş Bankası hisseleriyle sözlerine tepki gösterdi. Tanal, “Emeklilikte yaşa takılanlar, 3. Hava limanı işçileri, sözde hibe saray uçak, 180 dereceli Mckinsey dönüşü konuşulmasın diye CHP’nin İş Bankası hisselerini gündem tutuyor. 60 ve 80 darbelerinde de CHP hisselerine göz koyulmuştu. Bu bir darbe zihniyetidir” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İş Bankası hisseleriyle ilgili “MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim” yorumunu yapmıştı. Ekonomik kriz, atanamayan öğretmenler, emekliler, hakların aradığı için hapse atılmış işçiler, tutuklu gazeteci, avukat, akademisyenler iktidarın konuşmalarına konu dahi olmazken CHP’nin İş Bankası hisselerinin gündemden düşmediğini kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, şunları söyledi;

"Atatürk’ün mirasları bitince neyi satacaksınız? Ülkeyi mi?"
“Demokrat Parti de 6195 sayılı kanunla CHP’nin mallarına el koymuştu. AYM, 1963’te “çoğunluk partisi kendi çıkarı için yasayı değiştiremeyeceği ve konunun mülkiyet hakkı değil örgütlenme hakkı, amme hürriyetlerinin ihlali” gerekçeli kararla haksız kanunun iptal kararını vermişti. 12 Eylül döneminde de aynı konu gündeme geldi. Darbe döneminde malvarlığı elinden alınan CHP, dava açmış, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, “Atatürk'ün vasiyeti olup, rüçhan haklarının kullanılması gerektiği, kurumların bundan dolayı müdahalede bulunamayacakları” kararı vermişti. 60 darbesinde de 80 darbesinde de yapılmaya çalışılan ancak başarılı olamadıkları kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasına el koyma cüreti, şimdi de iktidarın hayallerini süslüyor. Bu bir darbe uygulamasıdır. Darbe zihniyetli iktidar avucunu yalayacak. Türkiye’de yıllardır CHP'nin mallarının tartışılması, demokratik anlamda da ne kadar yerimizde saydığımızın kanıtıdır. Ortada kapı gibi bir saray uçak dururken Atatürk’ün mirasına göz dikecek kadar mı doymadınız? Atatürk’ün mirasları bitince neyi satacaksınız? Ülkeyi mi?"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.