Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Tanal, “Çocuklar Bu Ülkenin Geleceği Olduğu Kadar Kurtuluşu Da Olacak”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, demokrasi temelleri üzerinde, iktidar odaklı değil millet odaklı kararların alındığı, ülkenin geleceği çocuklarımızın huzurlu, güvenle yaşayacağı bir gelecek temennisinde bulundu. Tanal, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, karar alma organı olmaktan çıkarıldı. Dayatılan kararları alma organı haline getirildi. Buna en çok da çocuklarımız için üzülüyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza bıraktığı değerler AKP iktidarıyla yok oluyor” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na ilişkin şunları söyledi:

"Niteliksiz eğitim ile çocuklarımızın umutlarıyla oynanıyor"


“Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği büyük istiklal mücadelesi ile temellerini attığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşu olan böylesine önemli bir günü Atatürk, çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. ‘Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti Devleti) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak’ diyerek bu ülkenin çocuklarına olan güvenini sıklıkla vurgulamıştır. Öte yandan ‘Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz’ diyerek çocuklarımıza özgüven ve cesaret aşılamayı amaçlamıştır. Atatürk’ün çocuklarımıza verdiği değer ayaklar altındadır. Koltuk sevdasına erken seçim kararı ile çocuklarımızın geleceğini belirleyen üniversite sınavları ertelenmiştir. Yine koltuk sevdası daha ağır basmış olacak ki çocuk istismarı yasası, artık bir dahaki sefere diyerek rafa kaldırılmıştır. Diğer yandan üniversiteler bölünerek çoğaltılıyor, diplomaların sayısı artıyor, niteliksiz eğitim ile çocuklarımızın umutlarıyla oynanıyor. Mezun olan çocuklarımız atanamadıkları ya da iş bulamadıkları için canına kıyıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüyle çocuklar bu ülkenin geleceği olduğu kadar kurtuluşu da olacak. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimiz ise çocuklarımızın elindedir. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.