Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Vergi EMİNE ERDOĞAN

CHP’li Tanal: Derhal Danıştay Başkanı’nın Görevden İstifa Etmesi Lazım

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün istifasını istedi.

Tanal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “kanaat değiştirmek hürriyetini, dinini veya kanaatini tek başına veya” ibaresinin Danıştay’ın sitesinde yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 18. Maddesinden çıkarıldığını belirterek şöyle dedi:

“Bu cümleyi Resmi Gazete’de ilan edildiği şekliyle çıkarmakla anayasal kurum olan Danıştay anayasal meşruluğunu kaybetmiştir. Burada bu metin kötü niyetli olarak çıkarılmıştır. Bu metnin çıkarılması keyfiliktir. Bu metnin çıkarılması siyasidir. Bu metnin çıkarılması anayasal bir kurum olan Danıştay gayri meşru duruma düşmüştür.

Danıştay burada açık ve net suç işlemiştir. Bu keyfiliktir. Bu ibarelerin çıkarılması skandaldır. Derhal Danıştay Başkanı’nın görevden istifa etmesi lazım.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.