Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis demet akalın zorlu psm Sertab Erener Aleyna Tilki gülben ergen cem yılmaz Ebru Gündeş tarkan

CHP’li Tanal; “Dünyaya Emsal Olan 30 Ağustos Zaferimiz Kutlu Olsun”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Büyük Taarruz Zaferi’nin 96. yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyetinin bugünlere gelmesinde en büyük paya sahip olan kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlu olsun” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutlayarak kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki zafer ruhunun ilelebet süreceğini ifade etti. Tanal’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı ise şöyle;


“19 Mayıs 1919’da başlayan bağımsızlık mücadelesi kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Büyük Taarruz Zaferi ile taçlanmıştır.Zafer, zafer benimdir diyebilenindir diyen Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu’da oluşturduğu müthiş bir kenetlenme ve bağımsızlık ruhu ile zaferi kaçınılmaz kılmıştır. Karakteri bağımsızlık olan bir lidere sahip olmak, tarihimize nice zaferler kazandırmıştır. Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçleri Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekâttır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Atatürk, taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli yürütülmüştür. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde zaferle sonuçlanmıştır. 30 Ağustos Zaferimiz, bağımsızlığımız için en önemli adımlarımızdan biridir. Büyük Taarruz Zaferimiz Türk Milletinin geleceği ve bağımsızlığı için dönüm noktasıdır. Bağımsızlığımızın teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri, vatanın müdafaası için olmazsa olmazımız, kıymetlimizdir. 30 Ağustos Zaferimiz yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermiş, emsal bir bağımsızlık mücadelesi örneği sergilemiştir. Başta 30 Ağustos Zaferimizin ve bağımsızlığımızın önderi, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, bağımsızlık mücadelesi şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.