Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan cumhurbaşkanı erdoğan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE terörist akbank türkiye

CHP’li Tanal, “Hastane Skandalını Tespit Edeni Sağlık Bakanı Yapsak Az Gelir”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen çocuk istismarı skandalına ilişkin Meclis’e araştırma önergesi verdi. Tanal, “Sadece tek bir hastane istatistikleri ülkenin çocuk istismarına ilişkin utanç tablosunu yüzümüze tokat gibi vurmuştur. Skandala göz yuman hastane görevlileri tespit edilmeli ve görevinden alınmalıdır. Bu skandalı tespit eden hastane görevlisini ise Sağlık Bakanı yapsak az gelir” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, İstanbul’da Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleşen vahim olaya ilişkin harekete geçti. Hem sağlık bakanlığına dilekçe veren hem de Meclis’e araştırma önergesi veren Tanal, şunları söyledi:


“Şüpheli durumları ve 18 yaş altı çocukların hamile kalma, şiddete maruz kalma durumları söz konusu olduğunda Emniyete bilgi vermek zorunda olan hastane, bu bilgiyi emniyete bildirmeyerek saklamıştır. Belki de yardıma ihtiyacı olan fakat korkudan sesini çıkaramayan çocuklarımızın tek kurtuluşu hastane görevlileri olabilirdi. Ancak hastane görevlileri üzerine düşen görevi yerine getirmedi. Çocuk gebeliğinin bir yasal zorunluluk olarak ilgili kurumlara bildirilmemesi, açıkça çocuk istismarının üzerini örtmek ve suça ortak olmak anlamına gelir. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması gerekir. Çocuk istismarına göz yuman skandal olayın aydınlatılması, hastanenin emniyete durumu neden bildirmediğinin araştırılması, hastanede görev yapan hangi yetkililerin ihmalinin olduğu, hastane polisinin durumdan haberi olup olmadığı, hastanede denetlemenin neden yapılmadığı, Valiliğin neden olaya ilişkin soruşturma izni vermediği sorularına açıklık getirmek ve bu skandal çocuk istismarına göz yuman, saklayan kişilerin tek tek tespit etmek için Meclis acile bir komisyon belirlemelidir. Gerekirse Hastaneye, olay yerine komisyon gitmeli ve çocuk istismarı kayıt altına alınmalıdır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.