Öne Çıkanlar azerbaycan diyarbakır Kent Ayyuka eNBE akbank türkiye istanbul çin 17 Mart 2024 Pazar Gündemi CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti

CHP’li Tanal: “Hayvan Canına Kasteden Hapis Cezası İle Cezalandırılmalı”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik teklif ederek, hayvanları kasten öldürme, işkence etme ve hayvanlara cinsel istismarda bulunma suçlarını işleyenlerin hapis cezası ile yargılanmaları gerektiğini söyledi. Tanal, “Sakarya’da meydana gelen olay, infial yarattı. Küçük köpeğin ayaklarını kesenler, derhal bulunup yargı karşısına çıkarılmalıdır. İnsan – hayvan ayırt etmeksizin can alan katildir. Hayvan sevmeyen insan da sevmez” dedi.

"Sokak hayvanlarının, insanlardan daha çok merhamete ihtiyacı Var"


CHP'li Tanal, muhalefetin kanun teklifi diye reddedilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Teklifini tekrar hatırlattı. Sokak hayvanlarının, insanlardan daha çok merhamete ihtiyacı olduğunu dile getiren Tanal, hayvanlara zarar verenlere hapis cezası öngören Kanun Teklifi vermişti. Tanal, şunları söyledi:

"Yavru bir köpeği bacaklarından kesen cani ile insan öldüren arasında hiçbir fark yok"


“Yavru bir köpeği bacaklarından kesen cani ile insan öldüren arasında hiçbir fark yoktur. İnsan hayvan ayırt etmeksizin can alan katildir, canlıya zarar vermek cezasız kalmamalıdır. Hayvanları korumak için verdiğimiz kanun teklifleri sayısız ancak hepsi AKP tarafından reddedildi! Hayvan dostlarımızın gördüğü muamele siyaset üstü bir meseledir. Hiçbir bahane kaldırmaz. Hayvanın canı da en az insanın canı kadar kıymetlidir. Hayvan dostlarımız artık yasalarla korunmalıdır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.