CHP’li Tanal: “İktidarın Ekonomik Makyajı Seçime Kadar”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, TÜİK’in enflasyon rakamlarını hükümetin isteği doğrultusunda belirlediğini ifade etti. Tanal, “ Tam da memur ve emeklilerin zamlı maaş alacağı zaman, yüksek olması beklenen enflasyon, nasıl oluyorsa son 2 aydır düşüyor. Verdikleri zam, daha memurun cebine girmeden eriyor” dedi.

Yılın son enflasyon verileri açıklandı. Tüketici fiyat endeksi aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0.40 azaldı. Tüketici fiyat endeksi aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20.30 arttı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına göre, İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 10,19, Memur ve memur emeklisine ise yüzde 10,69 zam yapılması gündemde. Her gün giderek artan zamlar ve enflasyonun ağır şekilde yaşandığı günlerde memurlar ve emeklilerin cebine girecek maaşlar günden güne zamlarla erimeye başladı. TÜİK’in gerçek dışı rakamlarla pembe bir tablo çizmeye çalıştığını dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

"İktidar ekonomik makyaj ile vatandaşı değil ancak kendini kandırır"

“Ağustos ayında yaşanan kur krizinden sonra enflasyon yüzde 25’in üzerine çıkmıştı. Kasım ayında enflasyon sayısı yüzde 21.62 iken nasıl oluyorsa Aralık ayında yüzde 20.3’e düşüyor. Bu enflasyon rakamları gerçeği yansıtmamaktadır. Enflasyonun düşük çıkmasının nedeni, sürekli artan temel ihtiyaç maddeleri dışındaki ürünlerin fiyat artışının seçime kadar durdurulmasıdır. (Giyim, ayakkabı…vs) Bu da bilinçli bir harekettir. Seçime kadar enflasyonu düşük göstermek iktidarın ekonomiye yaptığı makyajdır. Öte yandan TÜİK rakamlarıyla enflasyon düşük gösteriliyor. Çünkü memura yapılacak zammın %4’lük kısmı toplu sözleşmeden kaynaklanırken %6,9’luk kısmı enflasyon farkı olarak verilecek. Enflasyon rakamı ne kadar düşük tutulursa yüzde 6,9’luk zam da o kadar az bir miktar olacaktır. Memura ve emekliye acımayan iktidar küçük hesaplarla sandığa kadar enflasyon rakamlarını sabit tutarak hem memurun cebindeki zammı alacak hem de seçime kadar ekonomiye istikrar makyajı yapacak. Ancak 1 Nisan’dan sonrayı aklımızdan çıkarmamalıyız. Ekonomik felaketler asıl seçim sonrası kendini gösterecektir. Yeni yıla vergi, otoyol, köprü ve daha birçok zamla giren memura verilecek olan zammın büyük bir kısmı eridi bile. İktidar ekonomik makyaj ile vatandaşı değil ancak kendini kandırır. Sandık başına giden her vatandaş, fanatik particilik yapmak yerine, gitmeden önce cüzdanına ve evdeki buzdolabına bakarak oy vermelidir.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.