Öne Çıkanlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist galatasaray bugünün gündemi gündem özeti chp Covid19 enflasyon AİLE kılıçdaroğlu rusya

CHP’li Tanal: “Mavi Marmara Vicdanın Sembolü”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’nin uğradığı saldırının 8’inci yıldönümünü unutmadı. Tanal, “Mavi Marmara Gemisi saldırısında şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Mavi Marmara Gemisi sadece bir yardım gemisi değil, mazlumun umudu, insanlığın, vicdanların sembolüydü” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Mavi Marmara saldırısının 8’inci yıldönümünde saldırıda hayatını kaybedenleri unutmadı. Mavi Marmara Gemisi’nin uğradığı saldırının tüm insanlığa yapıldığını dile getiren Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

“Mavi Marmara Gemisi saldırısında şehit olan vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Mavi Marmara Gemisi sadece bir yardım gemisi değil, mazlumun umudu, insanlığın, vicdanların sembolüydü. Ancak Hükümetin Mavi Marmara olayı sonrasındaki samimiyeti de ayrı bir tartışma konusudur. ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan etmesine sözüm ona iktidar tepki göstermişti. Mavi Marmara Gemisine saldırının ardından İsrail ile uluslararası bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmanın taraflarının başkentleri yazıldı. Türkiye’nin başkenti Ankara yazılırken İsrail’in Başkenti de Kudüs olarak yazılmıştı. Dolayısıyla iktidarın ‘mış’  gibi yapmasına gerek yoktur. Uluslararası anlaşmaya iki ülkenin başkentini yazarak 28 Haziran 2016’da Kudüs’ü zaten başkent olarak tanımıştı. Söz konusu anlaşmanın dördüncü maddesine bakacak olursak, bu anlaşmayla Türk hükümeti 20 milyon Amerikan dolarına, İsrail’i hukuki yükümlülükten kurtarmıştır. İktidarın dış politikası, zamana ve mekâna göre hareket edebilecek esneklikte, gri ve kızmızı çizgileri barındırmamaktadır. Türkiye ile İsrail arasında imzalanan uluslararası anlaşmada hükümet, para karşılığı dava düşürme sözleşmesi imzalamış oldu. Bu utanç vericidir. Mavi Marmara’da hayatını kaybedenlere ve ailelerine yapılabilecek en büyük saygısızlık yapılmıştır. Bugün henüz Mavi Marmara davasından tatmin edici bir sonuç alınamamıştır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.