Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’li Tanal: “O’nun Devlet Yönetme Felsefesine Her Geçen Gün Daha Fazla İhtiyaç Duymaktayız”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. “İlimi ve irfanı temel alan eserleriyle ebediyen gönlümüzde yaşayacak olan Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın en saygın liderlerinden biridir” dedi.

Tanal şöyle konuştu:
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile dünyanın en saygın liderlerinden biridir. Savaştığı ülkelerin liderleri tarafından bir dâhi olarak anılan Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulması veya unutturulması mümkün değildir. Dünya tarihine ismini altın harflerle yazdıran Atamıza olan sevgimiz, ölümünün 80. yıl dönümünde artarak büyümektedir. Öyle ki, Mustafa Kemal Atatürk savaş meydanlarında, silah arkadaşları ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti topraklarını müdafaa etmek için canını ortaya koymuş ve bu güzel vatanı bize armağan etmiştir. Bununla da kalmamış, ortaya koyduğu eserlerle ve devrimleriyle gerek İslam dünyasına gerekse Avrupa devletlerine esin kaynağı olmuştur. Bu vatan topraklarının müdafaa edilmesine liderlik eden Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturmamak, gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmak, onun belirlediği hedefler doğrultusunda, onun yolundan ilerlemek her Türk vatandaşının birer görevidir.”
Mustafa Kemal Atatürk’e yöneltilen haksız ve temelsiz ithamlara da tepki gösteren Tanal, “Ülkemizde elbette nankörler, hainler, tarihine saygı duymayanlar olacaktır. Onlara meydanı bırakmayacağız. Son zamanlarda Mustafa Kemal Atatürk değerleri yıpratılmaya çalışılmışsa da bunun başarılı olmayacağı toplumumuzda oluşan infialle kendini göstermiştir. Ülkemize herhangi bir faydası olmayan, temelsiz, sığ ve bayağı düşünceleri ile itibar görmeyen kimseler, Mustafa Kemal Atatürk’e laf söyleyecek haddi kendilerinde göremezler. Mustafa Kemal Atatürk ancak ve ancak ortaya koyduğu eserlerle anılacaktır. Büyü Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vatanı ve milleti adına yaptığı büyük işler için minnetle ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.


Tanal sözlerini ise şöyle tamamladı: "Türk milletine muasır medeniyetler seviyesini layık gören, devrimlerini ileri görüşlülüğü ile taçlandıran Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘devlet yönetme felsefesine’ her geçen gün daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Atamızı sonsuza kadar gönlümüzde yaşatacağız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.