Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu gündem özeti çin beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan abd

CHP’li Tanal Şanlıurfaspor-Manisaspor Maçındaki Şike İddialarını Meclis’e Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmur Tanal, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a, “Sosyal medyada Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor  futbolcularının  ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürünün tapeleri olduğu iddia edilen kayıtların doğru olup olmadığı araştırılıyor mu? Araştırılıyor ise çıkan sonuç nedir?” sorularını sordu.

CHP’li Tanal, Şanlıurfaspor-Manisaspor maçında şike yapıldığı iddiaları hakkında Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Tanal verdiği önergede, “Türkiye Futbol Federasyonu 1. Liginde kümede kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor, Manisaspor ile oynağı maçta 2-0 mağlup olarak bir alt lige düşmüştü. Maç sonrası Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımlarının oyuncularının isimlerinin geçtiği şike içerikli tapeler olduğu iddia edilen görüntüler sosyal medyada çokça paylaşıldı” ifadelerine yer verdi.

Bu bağlamda Tanal, Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti:

“Sosyal medyada Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor  futbolcularının  ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Müdürünün tapeleri olduğu iddia edilen kayıtların doğru olup olmadığı araştırılıyor mu? Araştırılıyor ise çıkan sonuç nedir?

Söz konusu tapelerde adı geçenler kimdir? Şu anda mevcut takımlarının kadrolarında mıdır?  Kendileri ile şike iddiaları konusunda irtibata geçildi mi?

Manisaspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor kulüplerinde son 3 ay içinde kadro dışı bırakılan futbolcu var mı? Varsa hangi futbolcular kadro dışı bırakıldı? Kadro dışı bırakılma sebebi nedir?

Şanlıurfaspor  Manisaspor maçında iddia edildiği gibi şike tespit edilirse Şanlıurfaspor tekrar 1. Lige yükselecek mi? Manisaspor hakkında ne gibi bir yasal işlem yapılacak.

Yine doğru ise şike iddialarında adı geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor hakkında ne gibi yasal işlem başlatılacak?

Tüm şike iddiaları gerçek ise mağdur duruma düşen Şanlırufaspor’un mağduriyeti giderilecek mi? Nasıl giderilecek?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.