Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon başbakan binali yıldırım

CHP’li Tanal: “Şarbon Tehlikesinin Üstü Neden Örtülüyor?”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şarbon vakalarının yerinde tespit edilip önlem alınması için Meclis’e araştırma önergesi verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanal: “Anlaşılan o ki, hiçbir yetkili şarbon konusunda tatmin edici konuşmayacak. Sadece ‘uyanık olalım’ diyerek topu vatandaşa atacak. Meclis, bir araştırma komisyonu kurmalı ve şarbonun kaynağı ülkeden uzaklaştırılmalıdır. Şarbon gerçeğini dile getirmeyelim diyerek, üstünü kapatılarak bu problemin üstesinden gelinemez” dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin şarbon vakaları için, “Hastalık, aşılamayla geçen bir hastalık. Uyanık ve dikkatli olalım. Vatandaşlarımızın biraz daha bilinçli olması lazım” açıklamasında bulunmuştu. Ülkede hızla yayılan ve vatandaşı tedirgin eden şarbon tehlikesine ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, harekete geçti. Meclis’e araştırma önergesi sunarak meselenin derinlemesine araştırılması gerektiğini dile getiren Tanal, şunları söyledi:

“Şarbon hastalığının, ne kadar hayvana bulaştığı, hastalık taşıyan kırmızı etlerin ülkemizin hangi bölgelerine yayıldığı, tüketiciye satılıp satılmadığı gibi konularda belirsizlik bulunmaktadır. Tüm bu şarbon vakaları ithal edilen hayvanlardan mı kaynaklanmıştır? Yoksa Türkiye sınırları içinde mi bu hastalık yayılmıştır?  İthal edilecek hayvanların seçilmesi için veteriner hekimlerin görevlendirilmemesi, bunun yanı sıra hayvanları seçme yetkisinin sadece ithalatçı firmaya verilmesi hiçbir zaman yüzde 100 sağlık garantisi sağlamamaktadır. Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) Hukuk Bürosu, ithal hayvanlarda şarbona rastlanılmasının ardından, ithal hayvan seçimlerinde 6 aydır Tarım ve Orman Bakanlığının veteriner hekim görevlendirmediğini açıklamıştır. Tüm bu denetimsizlik şarbondan başka hayvan hastalıklarının ülkemize girişinin önünü de açmaktadır. Toplum sağlığını ilgilendiren bu tür konularda TBMM devreye girmeli,  hastalığın kaynağını, nasıl giderileceğini, bundan sonra ne tür önlemlerin alınması gerektiğini araştırmalıdır. Şarbon vakalarının yerinde tespiti, kayıtlara geçirilmesi, önüne geçilmesi için meclis araştırması yapılması gereklidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.