CHP’li Tanal: ”Seçim Öncesi ÖTV Ve KDV İndiriminin Nedeni Belli”

CHP İstanbul Milletvekili Avukat  Mahmut Tanal  31 Mart tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indiriminin Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılması hakkında konuştu Seçime günler kala böyle bir indirimin  yapılmasının siyasi etik ve ahlaka uygun olmadığını belirten Tanal, “ Neden bu taviz şimdi veriliyor neden ödemeler şimdi sözde yumuşatıldı ve  neden daha önceden yapılmadı da şimdi yapılıyor? Çünkü siz halkı 17 yıldır yaptığınız gibi önce sıkıştırıp sonra oy kazanmak için sözde indirim uyguluyorsunuz” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Cumhurbaşkanı kararıyla ÖTV ve KDV indirimi hakkında, milletin aklıyla dalga geçiyorlar ifadelerini kullandı. Tanal, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Gelişmekte olan ülkelerde vergi gelirlerini artırabilmek için genellikle kolay müdahale edilebilir ve etkisi gözle görülebilir durumda olan dolaylı vergileri artırma yolu seçilmektedir. Türkiye’de de benzeri bir şekilde ‘KDV ve ÖTV’(dolaylı vergiler) olarak bu amaca hizmetle kullanılmaktadır. Bu durum Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslandığında sosyal, iktisadi, idari ve mali anlamda ülkemiz açısından olumsuz bir tablo oluşturmaktadır.


Yapılan indirimler enflasyonu coşturan bir şey mi? Hayır!!  Fiyatları iyice aşağı çeker mi?İmkânsız görünüyor!! Bu durum cari açığı da arttırmaz. Vergi indirimleri 'büyümelerin yavaşlamasına izin vermeyeceğim' mesajını veriyor olsa da diğer yandan bütçe tarafının da arzu edildiği kadar sağlam olmayacağı mesajını veriyor.
 Bence pırlantada,yatta vergi sıfır oluyorken temel ihitiyaç kalemlerinden; su, elektrik, doğalgaz ve ekmekte verginin yükselmemesi  gerekir. Bunlara baktığınızda hangisi sıfırlandı, vatandaşın ihtiyacı ekmek, su, elektrik, sebze meyve doğalgaz mı, pırlanta mı? Biraz da halkın temel ihtiyaçları olan ürünlerin çiftçi mazotu, asgari ücret, cenaze ve bezin üzerinde verginin kalkması gerekir. Millet aç, gençler işsiz. Hem gençlere iş imkanı sağlamıyorsunuz birde milletin aklıyla dalga geçer gibi mobilyada beyaz eşyada otomotivde ÖTV  indirimi diyorsunuz. Vatandaş ne yapsın? Bunlar anca sizler gibi saltanat içinde lüks içinde yaşayanlar için önemli. İnsanlar ucuza meyve sebze alabilmek için kurduğunuz o tanzim satışlarda saatlerce sıra bekliyor. Bırakın artık bu işleri. Kirli yaşayıp temizmiş gibi gösteriyorsunuz. Gönül belediyeciliği diyorsun ondan mı bu gönül almaları yapıyorsun. Vatandaş aş istiyor, ekmek istiyor, iş istiyor.Karanlıktan şikayet eden bir ışık yakmalı. Ve Martın sonu artık gerçekten Bahar olmalı.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.