Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen Ebru Gündeş tarkan ambulans kıbrıs 2016 yıl bütçesi İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu ted muş

CHP’li Tanal, “Susuz Bıraktığınız Mevsimlik İşçilerden Hangi Yüzle Oy İsteyeceksiniz?”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Aksaray’ın Eskil İlçesinde, mevsimlik işçilerin su sıkıntısını Meclis’e taşıdı. Eskil Belediyesinin abonelikleri olmadığı için mevsimlik işçilerin suyunun kesildiği iddiasına ilişkin Tanal, “Mevsimlik işçiler zaten çadırda kalıyor. Üstlerine bir fatura olması mümkün değil. Abonelik ile işi yokuşa sürüyorlar. Aynı şekilde mevsimlik işçilerin gözü önünde Suriyelilere su imkânı sağlanıyor, bizim vatandaşımız 3 kilometre öteden su taşıyor” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan mevsimlik işçilere su verilmediğini, aynı ilçede Suriyelilere ise su imkânı tanındığını ifade etti. Mevsimlik işçilerin civar ilçelerden su taşımak zorunda kaldığını dile getiren Tanal, “işçiler artık su taşımaktan bıktığı için isyan ediyor. Çocuklar su olmadığı için mikrop kapıyor ve hastalanıyor” dedi. Tanal, sözlerine şöyle devam etti:


“Aksaray İlinin Eskil İlçesine bağlı Bozcamahmut mahallesindeki su sıkıntısı mevsimlik işçileri canından bezdirmiş durumda. Şikâyet telefonları alıyorum. Mevsimlik işçileri, ilçenin yerlisi olmadığı için ve abonelikleri olmadığı için susuzlukla mücadele ediyor. Var olan su kaynağı kasıtlı şekilde kesiliyor. Ancak aynı mahalledeki Suriyeli vatandaşlara su imkânı sağlanıyor. Sosyal devlet anlayışı gereği, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hayatını idame ettirebilmeleri için devlet yardımcı olmak zorundadır. Meseleyi Eskil Belediyesi de biliyor ancak uzun süredir mevsimlik işçiler susuzlukla mücadele ediyor. İşçiler artık su taşımaktan bıktığı için isyan ediyor. Çocuklar su olmadığı için mikrop kapıyor ve hastalanıyor. Susuzluğa terk edilen o vatandaşlarımızdan hangi yüzle oy isteyeceksiniz? 500 kişiye yakın mevsimlik işçi ve ailesi şu anda susuzlukla ve zor şartlar alında mücadele ediyor. ”Tanal’ın Meclis’e taşıdığı mevsimlik işçilerin su sıkıntısına ilişkin soru önergesi ise şöyle:


1. Aksaray’ın Eskil İlçesinin Bozcamahmut Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan mevsimlik işçilere hayatlarını idame ettirebilecekleri su kaynağı sağlanmadığı bilgisi doğru mudur?
2. Var olan su kaynağının kasıtlı bir şekilde Eskil Belediye Başkanı talimatıyla kesildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise mevsimlik işçiler mağduriyeti ne zaman giderilecek?
3. Eskil Belediye Başkanı’nın mevsimlik işçilerden abonelik şartı istediği, abonelik olmadığı için de suları kestiği bilgisi doğru mudur?
4. Aynı bölgede Bozcamahmut Mahallesi’nde Suriyelilerden abonelik istenmediği, abonelik olmamasına rağmen sularının olduğu bilgisi doğru mudur?
5. Suriyeliler ile mevsimlik işçisi olan vatandaşlarımız arasında ayrımcılık yapan Eskil Belediye Başkanı hakkında işlem yapılacak mıdır?
6. Mevsimlik işçilerin mahallelerinden uzakta 3 kilometre ötedeki civar köylerden su taşımak zorunda kaldığından bakanlığınızın bilgisi var mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.