Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Tanal: “TBMM Kimsenin Babasının Çiftliği Değildir”

 CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Merve Kavakçı’nın milletvekilliğinin düşürülmesinin Amerika vatandaşı olmasından kaynaklandığını belirterek, “Eğer bu karar böyle ise Meclis Başkanı görevini kötüye kullanmaktadır. Suç işlemektedir, anayasal suç işlemektedir. TBMM kimsenin babasının çiftliği değildir. Kişiye özgü kanun uygulanmaz” dedi.

CHP'li Tanal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Bir basın mensubunun, “Merve Kavakçı’ya geçmişe dönük  71 bin lira tazminat ödemesine karar verilmiş, Meclis Başkanlığı tarafından, ne diyorsunuz?” sorusuna Tanal, şu yanıtı verdi:
“Sayın Merve Kavakçı seçildiği dönemde o dönemde milletvekilliğinin düşmesinin esas nedeni esas gerekçesi Amerika vatandaşı olduğu için ve Amerika vatandaşlığına geçerken Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bilgi vermediği için izinsiz çıktığı için bu sebepten dolayı milletvekilliği düşmüştü, düşürülmüştü. Yani Merve Kavakçı’nın milletvekilliğinin düşürülmesi Amerika vatandaşı olmasından kaynaklanmıştı. Seçilme yeterliliği olmadığı halde bu şekilde seçildiği için milletvekilliği düştü.
Bir kişi eğer vatandaşlıktan çıkmışsa ve milletvekili seçilmişse biz buna hukukta yokluk deriz. Ve milletvekilliğinin hiçbir hakkını elde edemezsiniz. Milletvekilliği Kanunu ve anayasamızın hükümleri bu şekildedir.
Eğer bu karar böyle ise Meclis Başkanı görevini kötüye kullanmaktadır. Suç işlemektedir, anayasal suç işlemektedir. TBMM kimsenin babasının çiftliği değildir. Kişiye özgü kanun uygulanmaz.
Bu konuyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de bildiğim kadarıyla başvurmuşlardı. Tüm talepleri hem ulusal hem uluslararası mahkemede reddedildiği halde böyle bir imkanının, imtiyazın tanınması anayasal bir suç. Bu doğru bir karar değil hem anayasal bir suç teşkil etmekte hem de Ceza Kanunu açısından Meclis Başkanı suç işliyor. Bunun hiçbir hukuksal dayanağı yok, keyfidir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.