Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit fetö adana abd tesk yunanistan tüik Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li Tanal, Wikipedia Kararına İtiraz Etti

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Wikipedia kararının iptali için Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu. Wikipedia’nın en yakın zamanda erişime açılmasını isteyen Tanal, “Gerekirse AİHM’e kadar gideceğim” dedi.

Ankara 1.Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına karşı itirazda bulunan Tanal, kesin olmayan gerekçelerle erişimin engellemesinin Anayasa ile korunan temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğunu iddia etti.

“GEREKİRSE AİHM’E KADAR GİDECEĞİM”
Gerekirse AİHM’e kadar gideceğini belirten Tanal, şöyle dedi:
“Kararın iptali ile ilgili Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulunduk. Wikipedia’nın en yakın zamanda erişime açılmasını bekliyoruz. Bu karar binlerce ciltlik bir ansiklopedinin yalnızca bir sayfasındaki tek bir cümleden toplatılmasına benziyor. Bunun darbe döneminde kitapların yasaklanmasından ne farkı var? Vatandaşın Anayasa ve uluslararası sözleşmelerde korunan kendini geliştirme, bilime ve bilgiye ulaşma hakkı açıkça ihlal ediliyor. Bu yapılırken de ölçülülük ve orantılılık ilkesine riayet edilmeyerek, hakkın özü ortadan kaldırılıyor. Kanun maddelerine dayanarak Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle korunan temel hak ve özgürlükleri ortadan kaldıramazsınız, Anayasa ve taraf olduğumuz uluslararası sözleşmeler kanunlardan üstündür. Açıkça hukuka aykırı olan bu uygulamanın bizzat takipçiyim, gerekirse AİHM’e kadar gideceğim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.