Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

CHP’li Tanal’dan 19 Mayıs Mesajında 23 Haziran Vurgusu: “Gençlerle Her Şey Çok Güzel Olacak!”

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 19 Mayıs mesajında, 23 Haziran seçimlerine atıfta bulunarak, “Atam, gözün arkada kalmasın, bu gençlikle her şey çok güzel olacak” dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Tanal, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm yol ve silah arkadaşlarını rahmet, sevgi, saygı ve minnetle andığını kaydetti.


SAMSUN’DA KUVAYI MİLLİYE ATEŞİNİ YAKTI 

Tanal, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Karadeniz’in bu güzide kentinde kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesinin startını verdiğini kaydeden Tanal, “Mustafa Kemal Atatürk, emperyalistlerin işgali altındaki İstanbul’dan Bandırma Vapuru’yla denize açıldığında aklında sadece işgal güçlerini nasıl bu topraklardan söküp atarım düşüncesi vardı. Tüm engellemelere, ayak sürmelere rağmen Samsun’a çıktı ve Kuvayı Milliye ateşini yaktı” dedi.  

ATATÜRK TÜRK GENÇLİĞİNE GÜVENİYOR  

Atatürk’ün Milli Mücadele’nin başlangıç tarihi olan 19 Mayıs’ı gençlere armağan etmesinin öylesine bir etkinlik tayini olmadığının altını çizen Tanal, “Ulu Önder Atatürk, gençlere çok güveniyordu. Gençliğe Hitabe’de, ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet korumak ve müdafaa etmektir’ demiştir. Kurtuluş Savaşı’nın başlangıç tarihini gençlere adaması, Atatürk’ün dehasının ve öngörüsünün ne kadar güçlü olduğunu bizlere göstermektedir” değerlendirmesinde bulundu. 

BU GENÇLİKLE HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK 

23 Haziran İstanbul seçimlerini hatırlatan Tanal, gençlere Atatürk’e layık bir nesil olduklarını kanıtlama fırsatı doğduğunu belirterek, “Atatürk gibi biz de gençlerden çok şey bekliyoruz. Atatürk’ün çiğnetmediği milli iradeye, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne sahip çıksınlar. Cumhurbaşkanı, ‘Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ediyoruz, bunda benim de payım var’ sözleriyle güzel İstanbul’umuza AKP iktidarında verilen zararı itiraf etmiştir. Gençlerin desteğiyle İstanbul’a daha fazla zarar verilmesinin önüne geçeceğiz ve İstanbul’u aydınlık günlere kavuşturacağız. Atam, gözün arkada kalmasın, bu gençlikle her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.