Öne Çıkanlar Afrin İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin ak parti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Akşener Hakkari AİLE kosgeb Argylle: Gizli Casus Op. Dr. Volkan Erdoğan

CHP’li Tanal’dan Ceza İnfaz Koruma Memurlarını Sevindirecek Kanun Teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Ceza İnfaz Koruma Memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil edilmesine ilişkin Kanun Teklifi verdi. Tanal, “Ceza İnfaz Koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde emniyet sınıfına mensup memurlar ile aynı şartlarda görev yapmaktadırlar. Eşit işe, eşit ücret ve özlük haklarının sağlanması Anayasamız tarafından güvence altına alınan ve Anayasamızın 10. Maddesinde düzenlenen “Eşitlik” ilkesinin gereğidir” dedi.


CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Ceza İnfaz Memurlarına eşitlik öngören bir kanun teklifi verdi. Ceza İnfaz Koruma Memurlarını sevindirecek teklif kanunlaşırsa Ceza İnfaz Koruma Memurları, emniyet hizmetleri sınıfına dâhil edilecek ve özlük hakları eşitlenecek. Ceza İnfaz Koruma Memurlarına ilişkin Tanal, şunları söyledi:

Ceza infaz koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde asayişi sağlayan görevlilerdir. Genellikle şehir merkezine uzakta kurulan ceza ve tutukevlerinde, bu kurumların zorlayıcı şartlarına göre çalışmaktadırlar. Kapalı bir cezaevinde görev yapan infaz koruma memuru, telefon taşıyamaz, iletişim hakkından mahrumdur. Ceza ve tutukevlerine giriş çıkışları herhangi bir devlet kurumuna giriş çıkış şartlarına tabi değildir. Bayram tatili izinleri yoktur. Ücret ve özlük hakları Emniyet Sınıfına mensup memur görevlilerden farklıdır ve Emniyet Sınıfında görev yapan memurlara nazaran daha az imkan ve özlük haklarına sahiptirler. Ceza İnfaz Koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde emniyet sınıfına mensup memurlar ile aynı şartlarda görev yapmaktadırlar. Ceza ve tutukevlerindeki asayiş ve güvenliğin sağlanmasından, mahkûm ve tutukluların korunmasından ceza ve tutukevleri çatısı altında ve sınırlarına tabi açık alanlarda her türlü güvenlikten, ceza ve tutukevlerinde görev yapan Emniyet Sınıfına mensup diğer kamu görevlileriyle eşit olarak sorumludur. Eşit işe, eşit ücret ve özlük haklarının sağlanması Anayasamız tarafından güvence altına alınan ve Anayasamızın 10. Maddesinde düzenlenen “Eşitlik” ilkesinin gereğidir. Ceza İnfaz Koruma memurlarının 657 sayılı kanunda Emniyet Sınıfına dâhil edilmesiyle, Ceza İnfaz Koruma Memurlarının görev ve çalışma şartlarının hak ettikleri ücret, bayram tatili ve diğer özlük haklarına kavuşması amaçlanmıştır.”

Tanal’ın verdiği kanun teklifi metni ise şöyle:

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ

MADDE-1 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36. Maddesi VII. Emniyet Hizmetleri Sınıfına Ceza İnfaz Koruma memurları eklenmiştir.

MADDE-36 “VII. Emniyet Hizmetleri Sınıfı Bu sınıf, özel kanunlarına göre çarşı ve mahalle bekçisi, ceza infaz koruma memurları, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatını kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar.”

MADDE-2 Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE-3 Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.