Öne Çıkanlar çin Afrin İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik Hakkari ak parti pkk 2018 Türkiye Pist Şampiyonası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Acıbadem Ankara Hastanesi

CHP’li Tanal’dan ‘Şanlıurfaspor’a Sahip Çıkılmalı’’ Çağrısı

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Şanlıurfaspor’un içinde boğuştuğu sorunlarla ile ilgili olarak da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Tanal, "Şanlıurfa halkı için de önem taşıyan bu sorunu gündeme getirmeseydik halkımıza karşı vazifemizi yerine getirmemiş olurduk’’ dedi. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, yanıtlanmasını istediği sorular ise şöyle: 


1969 yılında kurulan ve TFF 2. Lig’de mücadele eden Şanlıurfaspor Kulübü maddi imkânsızlıklarla boğuşmaktadır. Anayasamızın 58. ve 59. maddeleri sporun geliştirilmesi ve sporcunun korunması üzerine inşa edilmişken aşağıdaki soruları sorma gereği hâsıl olmuştur;

1.    Deplasmanlara gitmek için kulüp otobüsü olmayan Şanlıurfaspor’a neden otobüs alınmamaktadır? Kulüp otobüsü ne zaman alınacaktır?

2.    Bakanlığınızca her konuya kaynak yaratılırken Şanlıurfaspor’un korunması ve gelişimi adına neden kaynak yaratılmamaktadır?

3.    Kulüp, borçlar ve icra takipleriyle uğraşırken bakanlığınızca ne gibi önlemler alınacaktır? Alınacak önlemler ne zaman hayata geçirilecektir?

4.    30 bin kişi kapasiteli Şanlıurfaspor stadına neden gerekli bakımlar yapılmamaktadır? Bakımların yapımına ne zaman başlanacaktır?

“GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINMASI ADINA BİZLER DE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAK İSTEDİK”

Sporun ve sporcunun önemine değinen Tanal, ‘’Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de: ‘’Bütün millet ve memleket evlatlarını sportmen yapabilmek için sarfedilen çalışmanın ehemmiyet ve kudsiyeti aynı derecede kıymetli ve mühimdir.’’ diyerek spora vermemiz gereken önemi bize hatırlatmıştır. Atatürk’ün spor ve sporcu hakkında bu sözleri bizlere adeta miras niteliğindedir. Bunun yanı sıra Şanlıurfa halkı için de önem taşıyan bu sorunu gündeme getirmeseydik halkımıza karşı vazifemizi yerine getirmemiş olurduk’’ dedi. Yetkilileri sorunlar hakkında bilgilendiren ve çözüm önerilerini soru önergesiyle hatırlatan Tanal, ‘’Köklü kulüplerimizden olan Şanlıurfaspor’un sorunlarının çözümü adına gerekli sorularımızı sorarak çözümler adına hatırlatmalarda bulunduk. Bu güzide kulübün maddi sorunlar içinde boğuşması, gerek Şanlıurfa halkını gerekse Türk sporunu yakından ilgilendirdiğinden gerekli önlemlerin alınması adına bizler de elimizi taşın altına koymak istedik’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.