Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan

CHP’li Tanal’dan ‘YİBO’lu İsyan!

Memleketi Şanlıurfa’nın LGS’de en başarısız iller arasında yer almasına isyan eden CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın yatılı bölge okullarında aldığı eğitim sayesinde başarılı bir avukat olarak ülkesine hizmet etme fırsatı bulduğunu kaydederken, AKP iktidarının ise eğitimi gitgide geriye götürdüğünü söyledi.

CHP'li Mahmut Tanal, nüfusu 2 milyonu geçen memleketi Şanlıurfa’nın Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Siirt, Şırnak ve Hakkari’yle birlikte başarı sıralamasının en altında yer almasına tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yönelik yazılı soru önergesi hazırlayan Tanal, AKP iktidarları döneminde eğitimin gitgide geriye gittiğini belirtti. 

ÖĞRENCİLİK YILLARINI HATIRLATTI 

Her gelen Milli Eğitim Bakanının bir önceki bakanın düzenlediği eğitim ve sınav sistemini değiştirdiğine dikkat çeken Tanal, Şanlıurfa’da öğrenci olduğu dönemlerden bahsederek, “Mahmut Tanal olarak, mensubiyetiyle her zaman gurur duyduğum memleketim Şanlıurfa’nın yatılı bölge okullarında aldığım eğitim sayesinde üniversiteyi kazandım ve başarılı bir avukat olarak ülkeme hizmet etme fırsatı buldum. Şanlıurfa’nın eğitimde bu kadar geriye gitmesinde Ak Parti iktidarlarında eğitim sisteminin sürekli değişmesinin, eğitimin adeta yap-boz tahtası haline getirilmesinin payı var mıdır?” diye sordu. 

"VAAT VAR İCRAAT YOK"

Söylemlere, vaatlere rağmen Doğu ve Güneydoğu’da eğitimde arzu edilen seviyeye gelinmediğini kaydeden CHP’li Tanal, şöyle devam etti: “Ülkeyi yönetenler, her fırsatta Doğu ve Güneydoğu’da eğitim alanında pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket edildiğini savunuyor. Ancak Şanlıurfa’nın Liselere Geçiş Sınavı’nda elde ettiği başarısız sonuç ortada. Şanlıurfa’nın da içinde yer aldığı bölge illerine yönelik ayrıcalıklı eğitim sözü lafta mı kaldı?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.