Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı erdoğan terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tüik tesk genel başkanı bendevi palandöken abd

CHP’li Tanrıkulu: Alkollü İçki Yasağına Hazırlanıldığı Doğru Mu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım’a “AKP Hükümeti tarafından sergi açılışları, kokteyller ve çeşitli etkinliklerde alkollü içki içilmesinin önüne geçilmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğü iddiaları doğru mu?” diye sordu.

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“İstanbul Tophane’de 21 kadın sanatçının çalışmalarından oluşan ‘KUYTU’ sergisi açılışında mahalleli olduğunu söyleyerek saldırıda bulunan kişiler kimlerdir?
Konu ile ilgili inceleme başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır? Başlatılmışsa, incelemenin akıbeti nedir?

Saldırganların bulunması amacıyla mobese kamera kayıtları incelenmiş midir ya da incelenecek midir?

İstanbul Tophane'de 2010 yılında da benzer bir olay yaşanmış, sergi açılışı sırasında davetliler sokakta içki içtikleri gerekçesiyle, yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. Olayda 5 konuk yaralanmış, 3 galeride hasar meydana gelmiş ve 7 kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 7 kişinin daha sonra serbest bırakıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise hangi gerekçe ile serbest bırakılmışlardır?

AKP Hükümeti gerekli tedbirleri neden almamaktadır?

AKP Hükümeti tarafından sergi açılışları, kokteyller ve çeşitli etkinliklerde alkollü içki içilmesinin önüne geçilmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğü iddiaları doğru mudur? İddia doğru ise bu çalışmaların içeriği nedir? Bu çalışma kim ya da kimlerin talimatı ve bilgisi dahilinde yürütülmektedir?” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.