Öne Çıkanlar deprem meclis KENAN DOĞULU gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Ebru Gündeş Hadise ambulans kıbrıs öğrenci

CHP'li Tanrıkulu: Saldırı engellenmemişse sorumlusu hükümettir

ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara’daki saldırının arkasındaki zihniyetin çok iyi teşhis edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu saldırı eğer engellenmemişse sorumlusu doğrudan doğruya hükumettir. Siyasi sorumlusu hükümettir” dedi.

Tanrıkulu yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ekim 2015 tarihinde IŞİD ile ilgili verdiği soru önergesini hatırlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına önergede, IŞİD’in düzenlenen hava saldırıları, sınır kontrollerinin sıkılaştırılması ve üslerin koalisyon uçaklarına açılması gerekçesiyle Türkiye’ye yönelik saldırılar için hazırlıklar yapma kararı aldığına dikkat çeken Tanrıkulu, “Yine Türkiye’deki örgüt sempatizanları ile üyelerine askeri ve silahlı eğitimin yanı sıra bomba yapım eğitimi vermek için 100 militan görevlendirildiği, gruplar halinde Türkiye’ye geçiş yapan 100 militanın İstanbul, Adıyaman, İzmir, Ankara, Konya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Antep, Kilis ve Adana illerine gönderildiği ve Türkiye’ye gönderilen militanların büyük bölümünün Kilis Elbeyli ve Cerablus tarafından ülkeye giriş yaptığı ve Türkiye’den Suriye’ye geçerek IŞİD’e katıldıkları belirtilen 100 kişinin gönderilmesinin büyük bir gizlilik içerisinde yürütüldüğü iddialarını gündeme getirmiştim” dedi.

Ankara’daki saldırının arkasındaki zihniyetin çok iyi teşhis edilmesi gerektiğini belirten Tanrıkulu, “Üzgünüz, öfkeliyiz, hepimizden bir parça öldü orada. İnsanlıktan bir parça öldü. Büyük bir vahşet, büyük bir katliam. Bunun bir öncesi vardır. Sadece bunun bir barış mitingi olduğu biliniyordu. Bu saldırı eğer engellenmemişse sorumlusu doğrudan doğruya hükumettir. Siyasi sorumlusu hükumettir. Başta başbakandır, içişleri bakanıdır. Bu siyasi sorumluluğun gereğini yapmak durumundalar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.