Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

CHP’li Taşcıer: “Bu Bekleyişin Sabrı Yok”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a ve AK Parti Grubuna çağrıda bulunarak, Nadir Hastalıklar Komisyonu raporunun bir an önce Genel Kurul’da okunmasını ve kesinleştirilmesini istedi. Komisyonun çalışmalarını tamamlayarak raporunu hazırlayıp Meclis Başkanlığı’na sunduğunu, ancak aradan geçen üç aya rağmen Genel Kurul’da okunmadığı için kesinleşmediğini ifade eden Taşcıer, “On binlerce aile bu komisyondan çıkacak raporu ve ardından atılacak adımları bekliyor. Bu bekleyişin sabrı yok çünkü ailelerin evlatları, eşleri, sevdikleri hayatlarını kaybediyor. Komisyon son toplantısını yaptığından beri bildiğimiz en az 7 çocuk daha hayatını kaybetti.” dedi.

“İNSANLARIN BEKLEYECEK BİR GÜNÜ DAHİ YOK”

Nadir Hastalıklar Komisyonu olarak da bilinen ‘ALS, SMA, DMD, MS Hastalıklarında ve Kesin Tedavisi Bilinmeyen Diğer Hastalıklarda Uygulanan Tedavi ve Bakım Yöntemleri ile Bu Hastalıklara Sahip Kişiler ve Yakınlarının Yaşadıkları Sorunların ve Çözümlerinin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun son toplantısını 16 Kasım 2019’da gerçekleştirdiğini ve raporunun da 8 Nisan 2020’de dağıtıldığını belirten Taşcıer, “Komisyonda bulunan tüm milletvekilleri, böylesi hayati bir konuyla ilgili büyük bir özveriyle çabaladı. Komisyonda konunun tüm temsilcileri, dernekler, hastalar, aileleri dinlendi, her görüş ve öneri dikkatle değerlendirildi ve çok kapsamlı bir rapor hazırlandı. Raporun son halinin ne kadar detaylı ve doğru hazırlanmış olduğunu dernek temsilcileri de bizlere ifade ettiler. Ancak ne yazık ki Genel Kurul’da okunmadığı için rapor kesinleşmiş olmuyor. Aradan üç ay geçti ve insanların bekleyecek bir günü dahi yok. Her geçen gün, bir insanın daha hayattan kopması, bir insanın daha tedavi ümidinin tükenmesi demek. Meclis’in insanların hayatlarıyla ilgili böylesi önemli bir konuyu geçiştirmesi kabul edilebilir değil.” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ’NİN ÖNCELİKLERİ BAŞKA”

AK Parti’nin rekabet kanunu, bekçiler düzenlemesi, çoklu baro sistemi gibi başka öncelikleri olduğunu ifade eden Taşcıer, “Raporun Genel Kurul’da okunmasını engelleyen nedir anlamak mümkün değil. Hızla gerçekleştirilebilecek bir konu, aylardır bekletiliyor. Son derece özenli ve kapsamlı olan bu rapor Genel Kurul’da okunarak kesinleştiğinde, içerdiği önerilerin yürütme tarafından gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğini de takip edeceğiz ama rapor daha ilk aşamayı geçemiyor. Hem Meclis Başkanı’na, hem de AK Parti grubuna çağrıda bulunuyorum, hiçbir şey insan yaşamından daha öncelikli değildir. Bizden umutla haber bekleyen tüm aileler adına, sizleri bu raporun bir an önce Genel Kurul’da okunması için adım atmaya davet ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet ozkul 4 yıl önce

keske herkes bu duyarliligi gosterse

Avatar
Ahmet 4 yıl önce

Sayın vekiller parti fark etmeksizin hepinizden yardım bekliyoruz Allah aşkına bu konunun takipçisi olun bir an önce ne gerekiyorsa Allah rızası için bu hastalıgın tedavisi in engelleri laşdırın