Öne Çıkanlar çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları

CHP’li Tezcan: Arzumuz Daha Çok Kadın Ve Genç Adayın Olduğu Bir Yarış

CHP’nin 36. Olağan Kurultayında seçilen Parti Meclisi’nin 21 üyesi kadınlardan oluşuyor. En genç PM üyesi 24 yaşındaki Gamze Pamuk Ateşçi. Yeni PM üyelerinin 26’sı ise milletvekilli.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin geçtiğimiz hafta sonu yapılan 36. Olağan Kurultayını değerlendirdi. Kurultayda Parti Meclisi (PM) üyeliği için toplam 488 kişinin aday olduğunu kaydeden Tezcan, bunların 121’ini kadınların oluşturduğunu belirtti. 30 yaş altı aday sayısının 44 olduğunu ifade eden Tezcan, “Arzumuz daha çok kadın ve genç adayın olduğu bir yarış. Gençlere ve kadınlara pozitif ayrımcılığı tüzüğüne yazan tek partiyiz” dedi.

21 KADIN ÜYE

Cinsiyet ve gençlik kotası ile birlikte oluşan 60 kişilik yeni PM’de, 39 erkek ve 21 kadın üyenin bulunduğunu belirten Tezcan, 6 PM üyesinin 30 yaş altı olduğunu, en genç PM üyesinin de 24 yaşındaki Gamze Pamuk Ateşçi olduğunu kaydetti.

26 MİLLETVEKİLİ

Tezcan, yeni PM üyelerinin 26’sının milletvekillerinden oluştuğunu ifade ederken, meslek dağılımı olarak; 13 üyenin avukat, 11 üyenin akademisyen olduğunu, 5 üyenin iş dünyasından geldiğini, 4’er üyenin mühendis ve doktor, 3 üyenin ekonomist, iki üyenin de diplomat olduğunu belirtti.

İLK TOPLANTI 10 ŞUBAT’TA

PM’nin yönetmelik gereği ilk toplantısını 10 Şubat Cumartesi günü saat 10.00’da yapacağının altını çizen Tezcan, “Daha sonra Sayın Genel Başkanımız uygun gördüğü bir zaman diliminde yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirleyecek. Yüksek Disiplin Kurulumuz da Genel Başkanımızın çağrısıyla önümüzdeki hafta ilk toplantısını yapıp göreve başlayacak” dedi.

BERBEROĞLU ONUR ÜYESİ

Tezcan, tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun kurultayca oy birliği ile PM’nin “Onur Üyesi” seçildiğini belirterek, Berberoğlu’nun gönderdiği mesajla teşekkürünü iletti.

CHP’nin tüzük uyarınca cinsiyet ve gençlik kotası uygulanarak son halini alan Parti Meclisi, partinin resmi internet sitesinden paylaşılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.