Öne Çıkanlar kılıçdaroğlu tesk genel başkanı bendevi palandöken palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan babacan Vergi EMİNE ERDOĞAN Çukurova Demirspor Kulübü Başkanı Kamil Aslan Arap

CHP’li Tezcan: Biz Seçime Hazırız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “CHP olarak biz yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Seçimden kaçmadık, kaçmayız” diyerek, “hodri meydan” sözünü yineledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağı duyurulan erken seçim kararını değerlendirdi.

Kararın “şaşkınlıkla ve telaşla” verildiğini savunan Tezcan, “O gün üniversite öğrencilerinin sınavı var, şimdi 1.5 milyon öğrencimizin hazırlandığı sınav tarihiyle oynayacaklar” dedi.

Tezcan, “Biz erken seçim çağrısıyla ilgili görüşümüzü çok net açıkladık. ‘Erdoğan, AK Parti ne der, hangi planı yaparlar’ diye değil, biz dün çok açık biçimde söyledik;  ‘hodri meydan’. CHP olarak biz seçime hazırız, yarın seçim olacakmış gibi hazırız. Seçimden kaçmadık, kaçmayız. Bugün de ‘hodri meydan’ diyoruz” diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YÖNETEMEMENİN İKRARI”

Hükümetin “yönetme özürlü” olduğunu ifade eden Tezcan, şöyle devam etti:

“Bu erken seçim çağrısı yönetememenin ikrarıdır. Türkiye’nin bütün temel meselelerinin sebebi ve sorumlusu tek adam rejimidir. Erdoğan gerekçe olarak, ’16 Nisan’dan bu yana eski sistemle yönetiliyoruz, hastalıklar devam ediyor, bunu aşmamız lazım’ diyor. Buna kargalar bile güler. Herkes biliyor ki 16 Nisan’dan, 20 Temmuz darbesinden bu yana Türkiye’de tek adam rejimi hakimdir. Ortada parlamentoyu devre dışı bırakan, başbakanı, hükümeti devre dışı bırakan fiilen Recep Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında yönetilen bir sistem ve rejim vardır. Onun için milleti aldatmaya gerek yok, yönetemiyorsunuz. Doların, Euro’nun ateşini düşüremiyorsunuz. Enflasyon iki haneli devma ediyor, yönetemiyorsunuz. İçeride siyaset krizi var çözemiyorsunuz. Dışarıda Türkiye’yi rezil ettiniz, yönetemiyorsunuz.

Tek adam rejiminden kurtulmanın yolu sandıktır ve millet karar verecek. Rezil ettiğiniz iç ve dış gündemin yoğunluğu, kutuplaştırdığınız toplumun içine düştüğü durum size seçimi getirip dayattı, daha devamını da dayatacak, sandık geldiği gün göreceksiniz. Bu günler siyaseten gördüğünüz iyi günler. Millet 24 Haziran’da sandıkta dersinizi verecek ve Türkiye o büyük demokrasi buluşmasıyla gerekli adamı atacak.”

“OHAL DERHAL KALDIRILMALI, GİDERKEN BİLE BU ÜLKEYE ZARAR VERİRSİNİZ”

Tezcan, ancak milleti OHAL şartları altında “adaletsiz” bir seçime sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığını da ifade ederken, “Yarışacağız, propaganda serbest olacak. OHAL şartları altında, baskı altında bir seçim yaparak sonuç alacağınızı sanıyorsanız yanılırsınız, Türkiye’nin itibarını yok edersiniz. Giderken bile bu ülkeye zarar verirsiniz” diye konuştu.

Tezcan, “Tek adam rejimi için yolun sonu göründü, biz seçime hazırız. Bu iktidarı göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ADAYLARLA İLGİLİ ÇOK HIZLI KARARLAR ALINACAKTIR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, cumhurbaşkanı adayını belirlemek için geç kaldıklarını düşünmediklerini belirterek, “Bugüne kadar zaten muhtemel seçimlere hazırlığımız vardı. Önümüzdeki süreçte adaylarla ve siyasetin stratejisiyle ilgili çok hızlı kararlar alınacaktır. Bir tereddüt yok” dedi.

Önseçim konusunda da Tezcan, “Tüzüğümüzde cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için aday saptama yöntemleri belli. Bu yöntemlerin en uygun olanları uygulanacaktır, ona Parti Meclisi’miz önümüzdeki günlerde karar verecektir. Merkez Yönetim Kurulu’muz da sürekli çalışma halindedir”

“İYİ PARTİ’NİN SEÇİME GİRME HAKKI VARDIR”

Tezcan, İYİ Parti’nin seçime girme hakkının olup olmadığı tartışmalarıyla ilgili de, “İYİ Parti’nin seçime girme hakkı vardır. Partilerin hangi şartlarda seçime gireceği bellidir. Bugüne kadar YSK’nın yerleşik içtihatları İYİ Parti’nin bugünkü pozisyonunda seçime girebilmesi imkanını sağlıyor. Eğer YSK bugün başka bir planlamayla İYİ Parti’yi seçim dışı bırakmak istiyorsa, YSK yeni bir şaibenin altına imza atmış olur. Adı da, Yüksek Seçim Kurulu değil Yüksek Sabotaj Kurulu olur, seçimi sabotaj etmiş olur” diye konuştu.

“İYİ Parti seçime giremezse, parlamentoda grup oluşturması için CHP’nin katkısı olur mu” sorusuna da Tezcan, “Şu anda giremeyeceği üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum. YSK’nın bugüne kadarki seçim pratiğimiz çerçevesinde gireceğine karar vermesi gerekir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.