Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yunanistan esnaf Akşener

CHP’li Tezcan: Bu Bir Zulümdür Bu Bir Sürgündür

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde kamu emekçilerine dönük saldırı ve kıyım devam ediyor. KESK üyesi öğretmenler sürgün ediliyorlar. Bu bir zulümdür, bu bir sürgündür. 20 Temmuz darbesinin verdiği yetkiler sürgün ve zulüm kararnamesiyle intikam almaya dönüştürülmüş. Hükümetten isteğimiz derhal bunu geri çeksinler” dedi.

“Saldırı ve Kıyım”

ANKA’ya konuşan Tezcan, Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerin “sürgün edildiği” iddialarına ilişkin şunları söyledi:
“Türkiye’de 20 Temmuz darbe hukuku devam ediyor. Haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde kamu emekçilerine dönük saldırı ve kıyım devam ediyor. KESK üyesi öğretmenler sürgün ediliyorlar.

“Zulüm Düzeni”

Hukuken örgütlü olmaktan kaynaklanan haklı bir protestoyu yaptılar diye yargı kararlarına rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, hükümet, KESK üyelerini sürgün etti, bu kamu emekçilerinin örgütlenme ve demokratik mücadele hakkına saldırı olmanın ötesinde-saldırıdır- ayrıca bunun ötesinde özellikle intikam alırcasına karı koca ayrı yerlere tayin çıkararak evrensel hukuku ve yerleşmiş yargı kararlarını da tanımayan bir zulüm düzeni içinde olduğumuzu gösteriyor hükümet.

“Bu Bir Sürgündür”

Bu bir zulümdür, bu bir sürgündür, bu bir disiplin önlemi değil, bu çok açık zorba iktidarların sürgün ve zulüm yöntemidir. Milli Eğitim Bakanı’yla daha önce bu konuda görüşmüştük. Hükümet yetkilileriyle bu konuda daha önce görüşmüştük. Bu öğretmenleri ailelerinden ayırmayın, yerlerinden, yurtlarından ayırmayın diye. Çocukları okula gidiyor, şu anda çocuklarını okuldan alacaklar, başka bir yere sürgün edilecekler, eşleri ayrı bir ile  kendileri ayrı bir ile veriyor, aileyi parçalamaktır. Bunun hiçbir biçimde adaletle, hukukla ve vicdanla izah edilebilir bir yanı yok.

“Sürgün Ve Zulüm Kararnamesiyle İntikama Almaya Dönüştürülmüş”

20 Temmuz darbesinden sonra hükümetin niyetinin FETÖ ile mücadele etmek değil, aslında bütün muhalefeti yok etmek, kendi karşısındaki bütün muhalefeti yok etmek niyetinde olduğunu söylemiştik, çok daha önceden yapılmış haklı bir protesto eylemini bahane göstererek 20 Temmuz darbesinin verdiği yetkiler sürgün ve zulüm kararnamesiyle intikam almaya dönüştürülmüş.

“Derhal Bunu Geri Çeksinler”

Hükümetten isteğimiz derhal bunu geri çeksinler. Öğretmenlere bu zulmü yapmak Türkiye’de Milli Eğitim’e vurulacak en büyük darbedir. Kendi anlayışları etrafında bir eğitim sistemi kurabilmek için eğitimde yarattıkları tahribat Türkiye’yi 15 Temmuz’un eşiğine getirmişti. Laik demokratik aydın bir Türkiye kurmak için öğrenci yetiştiren öğretmenlere dönük bu zulüm Türkiye’yi aslında karanlığa taşıma projesinin bir başka adımıdır. Hükümet derhal bu kararı geri alsın. Bu uluslararası hukuk anlamında da sendikal örgütlenmeye dönük bir saldırıdır. Uluslararası çalışma mevzuatı ve sendika mevzuatının uluslararası sözleşmelerin de ihlali anlamına gelir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.