Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa celal adan binali yıldırım Panathinaikos esnaf Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva ORDU çin ispanya ankara itfaiyesi

CHP’li Tezcan: "Erdem’in Tutuklanması Siyasi Operasyon"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Meclisi üyesi Eren Erdem’in tutuklanmasını “siyasi bir operasyon” olarak değerlendirerek, “Eren Erdem ile ilgili şüphemiz yoktur, hiçbir dönemde iddia edilen işlerle teması olmamıştır ve hazin bir durumdur ki FETÖ ile kucak kucağa olanlar FETÖ’ye karşı olanları FETÖ’cülükle suçlamaya devam ediyor. Bu devran böyle gitmeyecek” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olduğu’ iddiası bulunan Erdem, çıkarılan yakalama kararı üzerine önce Ankara’da gözaltına alındı, ardından İstanbul’a getirilerek tutuklandı.

CHP Sözcüsü Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Erdem’in haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklandığını ifade ederek, “Bu sürecin hiçbir yerinde hukuk yoktur. Eren Erdem’in tutuklanması başından sonuna kadar kurgulanmış siyasi bir operasyondur. Bu tutuklama Türkiye’de kimsenin can ve mal güvenliğinin, hukuki güvenliğinin olmadığının kanıtıdır. Asıl olan tutuksuz yargılamadır ama bir algı operasyonu yaratılmak için Eren Erdem sabaha karşı evinden alınıyor ve tutuklanıyor” dedi.

“FETÖ’CÜLERİN DELİLLERİYLE TUTUKLUYORLAR”

Erdem’e getirilen suçlamanın ‘FETÖ’ye yardım’ iddiası taşıdığını belirten Tezcan, “Bu tam bir komedidir. Hayatları FETÖ’ye yardım, devlete yerleştirmek, iş tutmakla geçenler, hayatı FETÖ ile mücadeleyle geçmiş bir arkadaşımızı FETÖ’ye yardımdan tutukluyor. Ne yazık ki Türkiye bu tür acı iftiralarla ilk defa karşılaşmıyor. Daha önce Sözcü, Cumhuriyet gazetesi yazarlarında olduğu gibi yaşamı boyunca FETÖ ile mücadele etmiş olanlar, yaşamı boyunca FETÖ ile iş tutanlar tarafından FETÖ’cülükle suçlanıyor. Eren Erdem’e atılan iftira da bundan farksız değildir. 9 kitabı FETÖ ile mücadele üzerine yazılmış, gazeteciyken de, siyasiyken de karşı çıkmış ve delil olarak dayandıkları hususular, FETÖ’cü savcıların iddianamelerinde yazdıkları hususlar. Bunun anlaşılabilir hiçbir yanı yoktur. Bu çok açık siyasi operasyon yapma alışkanlığı olanların atabilecekleri iftiradan başka bir şey değildir. Bu bir siyasi operasyondur ancak bu operasyona hiçbirimiz teslim olmayacağız” dedi.

“2 YILDIR 38 KEZ YURTDIŞINA ÇIKMIŞ”

Tutuklama kararının gerekçesinde “yurt dışına kaçma şüphesi” bulunduğunu kaydeden Tezcan, “Eren Erdem’in 2 yıldan bu yana bu dava nedeniyle dokunulmazlığı yok. 2 yıldır 38 kez yurtdışına çıkmış. İfadesindeki beyanı; ‘kaçsam o zaman kaçardım’ diyor. 2 yıldır dokunulmazlığı olmayan birini tam da bugün tutuklayacaksınız. Bu, açık bir şekilde siyasi bir operasyon oluğunu gösteriyor” diye konuştu.

“ERDEM İLE İLGİLİ BİR ŞÜPHEMİZ YOK”

Erdem’in bu davanın sonunda aklanacağına inandıklarını ifade eden Tezcan, “Eren Erdem ile ilgili şüphemiz yoktur, hiçbir dönemde iddia edilen işlerle teması olmamıştır ve hazin bir durumdur ki FETÖ ile kucak kucağa olanlar FETÖ’ye karşı olanları FETÖ’cülükle suçlamaya devam ediyor. Bu devran böyle gitmeyecek” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.