CHP’li Tezcan : Genel Başkanımız Yeni Çalışma Ekibini En Kısa Zamanda Oluşturacaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Türkiye’nin tepetaklak olmuş, siyasi ve iktisadi krizi içinde yol haritasını belirlemek için yeni çalışma ekibini en kısa zamanda Sayın Genel Başkanımız oluşturacaktır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. CHP’de mevcut MYK son toplantısını da gerçekleştirmiş oldu.

CHP’li Tezcan, düzenlediği basın toplantısında, “Bu Merkez Yönetim Kurulumuzun (MYK) görev dönemi içerisinde son basın toplantımız olacak. Bundan sonra yeni bir çalışma döneminde, yeni oluşacak MYK’mız ve sözcü arkadaşımız basın toplantıları yapmaya devam edecek” dedi.

Seçimlerden sonra gerek il ve ilçe örgütlerinde, gerekse partinin yetkili kurullarında seçim sonuçlarının değerlendirilmesi ve gelecek planlamasının yapılması konusunda başlatılan çalışmaların devam ettiğini belirten Tezcan, şunları kaydetti:

“Sizin de yakından takip ettiğiniz bir olağanüstü kurultay talebine dönük süreç vardı, Pazartesi günü o süreç sonuçlandı. Bugün, bütün MYK üyesi arkadaşlarımız Sayın Genel Başkanımıza kendilerine gösterdiği güven nedeniyle teşekkür ettiler. MYK, Parti Meclisi içerisinde Sayın Genel Başkanın belirlediği çalışma heyetinden oluşuyor. Dolayısıyla Sayın Genel Başkana MYK’yı değiştirme ve yeni bir MYK ile devam etme imkanı, yetkisi tüzükte kendisine tanınmış münhasır bir yetkidir.

Seçimlerden hemen sonra bütün MYK üyesi arkadaşlarımız, bu konuda Sayın Genel Başkanın arzu ettiği zaman, ihtiyaç duyduğu zaman yapacağı her türlü tasarrufu destekleyeceklerini ve bu konuda herhangi bir tereddütleri olmadıklarını beyan etmişlerdi. Bugün de aynı noktada beyanlarını tekrar ettiler. Bundan sonrası Sayın Genel Başkanın kararına kalmış bir durumdur. Umuyorum ve tahmin ediyorum, önümüzdeki süreçte CHP’nin yeni döneminin yeni siyasetini şekillendirmek, ana hatlarını belirlemek, yönünü çizmek ve partiyi hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak, bir taraftan da Türkiye’nin tepetaklak olmuş, siyasi ve iktisadi krizi içinde yol haritasını belirlemek için yeni çalışma ekibini en kısa zamanda Sayın Genel Başkanımız oluşturacaktır.

Biz yine CHP’nin kadroları olarak aynı şekilde Genel Başkanımızın bugüne kadar olduğu gibi güvenine layık olarak kendisine bu çalışmalarda destek vermeye devam edeceğiz. 2010 yılından itibaren CHP’de esaslı bir parti reformu başlamıştır, bu reformun güçlü bir iradeyle devam etmesi gerekmektedir. Biz Sayın Genel Başkana bu konuda ihtiyaç duyduğu bütün desteği vereceğimizi de ifade ettik.”

Tezcan, MYK üyelerinin istifalarını sunup sunmadıklarına ilişkin de, teknik olarak bir istifadan bahsetmenin mümkün olmadığını kaydederek, “Tüzük gereği MYK’yı atamak, değiştirmek zaten Sayın Genel Başkanının yetkisinde. MYK üyesi arkadaşlarımızı bu konuda Sayın Genel Başkanının her türlü tasarrufunu büyük bir gönül ferahlığıyla destekleyeceklerini ifade ettiler” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun yeni çalışma ekibini ise yarın açıklaması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.