Öne Çıkanlar İyi Parti çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

CHP’li Tezcan: “Harama Alışmış Olanlar Devletten Alınan Helal Gelirle Yaşamayı Anlayamazlar”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Harama alışmış olanlar, haramdan servet biriktirmeye alışmış olanlar, Genel Başkanımızın devletten aldığı helal gelirle yaşamasını anlayamazlar, anlamalarını da beklemiyoruz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Toplantının ardından MYK’nın gündemine ilişkin basına açıklamalarda bulunan Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’na yönelik “Ömründe devletten aldığı maaş dışında tek kuruş kazanmamış adama ana muhalefet partisini teslim ederseniz işte böyle zırvalar” şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

“Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden Erdoğan, çıkıp Genel Başkanımızın namusuyla, alın teriyle, helal kazandığı memuriyet maaşına laf söylemiş” diyen Tezcan, şunları kaydetti:

“Biz gelirinin her kuruşunun içerisine haram karışmış olanların, alın teriyle, helal kazanılmış gelirle, emekli maaşıyla nasıl yaşanacağını anlamalarını beklemiyoruz. Harama alışmış olanlar, haramdan gelir etmeye, haramdan servet biriktirmeye alışmış olanlar, Genel Başkanımızı devletten aldığı helal gelirle yaşamasını anlayamazlar, anlamalarını da beklemiyoruz. Başka bir şey bekliyoruz; haramla servet biriktirenlerin yakınlarının Man Adası’ndaki haram ticaretini hala açıklayamadılar. Sayın Erdoğan, Man Adası’ndaki haram ticaretin izahını bekliyoruz.”

Tezcan, Cumhurbaşkanının kazancının her kuruşunu milletin bilmeye hakkı olduğunu ifade ederek, “Genel Başkanımız bundan gocunmuyor. Onun için kazancı helal olanların, helal kazancıyla alay etmek yerine servetindeki şüpheyi millete açıklamakla yükümlüsün. Hala ‘paraları sıfırlayın’ sözünün hesabını vermedin. Hesabını vereceksiniz bunun, o paraların nasıl istiflendiğini ve sıfırlandığını millete, yargıya, hukuka anlatacaksınız” diye konuştu.

“BİRİ ÖĞRENCİLERİN YÜZÜNÜ AYDINLATIYOR, ÖTEKİ ELİ KAMÇILI”

Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nu karşılaştırırken, Türkiye’de iki ayrı lider tipi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bir tarafta bir siyasetçi, üniversite öğrencilerine hitap ederken soğuk savaş döneminin öfkeli diliyle konuşuyor. Yeri üniversite olması gereken çocuğu ‘hapse atın’ diye cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat talimat veriyor, savcılar, hakimler de siyasetin talimatıyla harekete geçiyor. Bir başka fotoğrafı da geçen hafta gördük, öğrencileri arabasına alıp onları okula bırakan bir başka lider. Öğrencilerin yüzü gülüyor, aydınlık, huzuru içindeler. İşte iki lider arasındaki fark, birisi öğrencilerin yüzünü aydınlatan, onlara umut veren bir lider, öteki ise öğrencilere eli kamçılı, ceberut, üzerinde bir üniforması eksik. Eminim o öğrenciler, hayal ederken, o bildik üniforma ile hayal ediyorlar ama TSK üniforması değil, tarihin çöplüğündeki diktatörlerin üniformasıyla.

Terörle mücadele konusunda da iki ayrı lider fotoğrafı. Birincisi, ‘PKK’ya dokunmayın’ diye valilere talimat veren lider, Erdoğan. Öbür tarafta PKK’nın pusu kurduğu bir lider, Kemal Kılıçdaroğlu. İki liderin tablosu budur; birisi tek adam koalisyonunu ve diktatörlüğü temsil eden, öbürü ülkenin aydınlık yüzünü demokrasi buluşmasını, özgürlükleri, işi, aşı temsil eden lider. İnşallah önümüzdeki ilk seçimlerde iktidarda milletin aydınlık yüzünü temsil eden bu anlayışı göreceğiz. Tarihin çöplüğüne gidecek olacak diktatörlerin yeri şimdiden hazırlandı. ‘Adalet Yürüyüşü’nü yapan Sayın Kılıçdaroğlu’nun da tarihin onur locasındaki yeri şimdiden hazırlandı. İlk seçimler de bunun sandıkta hesabının görüldüğü seçimler olacaktır.”

KILIÇDAROĞLU AKŞENER’İ ZİYARET EDECEK

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun liderle görüşme takvimi çerçevesinde, 12 Nisan Perşembe günü saat 10.30’ta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edeceğini belirtti.

Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun 14 Nisan Cumartesi günü de Hatay’a gideceğini, Reyhanlı, Kırıkhan çerçevesinde çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

Tezcan, açıklamalarının cumhurbaşkanlığı seçimleri için “Kılıçdaroğlu’nun adaylığına vurgu” anlamına gelip gelmediğinin sorulması üzerine de, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, büyük demokrasi buluşmasının en önemli siyasi lideri ve aktörüdür, ona vurgudur. Adaylık bu aktörlük ve siyasi tablo içinden birçok seçenek değerlendirilir ve ona göre hareket edilir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.