Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer Pandemi cumhurbaşkanı erdoğan çin tesk genel başkanı bendevi palandöken chp türkiye istatistik kurumu gündem özeti tüik beşiktaş abd

CHP’li Tezcan: Herkes Bedel Ödüyor, Önce Biz Ödeyeceğiz Bedeli

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “Demek ki bu sözleri söylemenin Türkiye’de bir bedeli var. O bedeli gazeteciler ödüyor, üniversite öğretim üyeleri ödüyor, herkes bedel ödüyor, önce biz ödeyeceğiz bedeli, mücadeleyi biz yürüteceğiz” dedi.

TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tezcan, şöyle dedi:

“Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Bizim korktuğumuz bir şey yok. Biz gerçeği söyledik. Olanı söyledik. Siyasetçi ya demokrat olacak ya demokrasiye karşı olacak. Faşiste faşist derler, başka bir şey söylemezler. Faşist olmayacaksınız rahatsız oluyorsanız faşist olmayacaksınız. Bir siyasi kavramdır. Hakaret yoktur. Kötü söz sahibine aittir. Faşist diktatör sözü siyasi bir tanımlamadır. Ve ben Erdoğan’ın faşist diktatör olduğuna siyaseten kaniyim. Ve bunu paylaşıyorum kamuoyuyla.

Dün Bekir Bozdağ çıktı, dedi ki faşist diktatör olsaydı bunları söyleyemezdin dedi, bugün Ankara Savcılığı Bekir Bozdağ’ı tekzip etmiştir. Çünkü soruşturma başlattı. Demek ki bu sözleri söylemenin Türkiye’de bir bedeli var. O bedeli gazeteciler ödüyor, üniversite öğretim üyeleri ödüyor, herkes bedel ödüyor, önce biz ödeyeceğiz bedeli, mücadeleyi biz yürüteceğiz.

Avukatı suç duyurusunda bulunmuş, Cumhurbaşkanına hakaret etti diye benim için. Üzerinde iki tane elbise var. Birisi cumhurbaşkanlığı elbisesi, öteki parti başkanlığı elbisesi, şimdi tercihte bulunacak.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.