Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

CHP’li Tezcan: İçişleri Bakanlığı’nın Kararında Hukuk Adalet Yoktur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, İçişleri Bakanlığı tarafından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, “İçişleri Bakanlığı’nın bu kararında hukuk, adalet yoktur, haksız bir karardır. Hükümet kumpas içerisindedir” dedi.

İçişleri Bakanlığı’nın Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar’ı görevden uzaklaştırmasının ardından CHP’nin Parti Sözcüsü Tezcan basın toplantısı yaptı. Tezcan, kararı değerlendirerek şunları kaydetti:

“Bu hükümet ne yazık ki Türkiye’de olağan yaşam koşullarını ortadan kaldırma konusunda kararlı bir hükümet. Geçen hafta Cuma günü bir toplantı yapmıştık, hükümetin Beşiktaş Belediyesi’ne dönük suçüstü yakalandığı bir kumpas girişimi buradan ifşa ettik ve ne yazık ki aradan bir hafta geçtikten sonra başlattıkları bu kumpasın bir adımını daha attılar. Bugün biraz önce Beşiktaş Belediye Başkanımız Sayın Murat Hazinedar haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldı. İçişleri Bakanlığı'nın bu kararında hukuk, adalet yoktur, haksız bir karardır. Hükümet kumpas içerisindedir. Suçüstü yakalandığı kumpası tamamlamakta bir mahsur görmemiştir. Dolayısıyla bu hükümetin pervasızlığı bir kere daha ortaya çıkmıştır.

“Bu Hükümet Öküzün Altına Buzağı Koymaya Başladı”

Bir atasözü vardır ‘öküzün altında buzağı aramak’ diye bu hükümet bu atasözünü de aratacak şekilde bırakın öküzün altında buzağı aramayı, öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır. Açık bir şekilde kendi belediye başkanlarıyla yaptıkları kirli pazarlığı bize de teşmil etmek istemişlerdir. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, kamuoyuna çıkıp kendi belediye başkanlarına demiştir ki ‘ ‘ya istifa et ya görevi suistimal ya da görevi ihmalden hakkında soruşturma açılır’ yani ‘ya istifa ya mahkeme ‘ demiştir. Sonra da bize dönüp bu kirli pazarlığı bize de tavsiye ederek ‘siz de belediye başkanlarınıza bu muameleyi yapın yoksa bunlarla ilgili de yasal işlem başlatılacak’ demiştir.

“Bir Belediye Başkanı İstifa Ettiği Zaman Suç Ortadan Kalkıyor Mu?”

Hiçbir hukuk devletinde, hiçbir ahlak sınırları içerisinde kabul edilebilecek bir ifade tutum değildir. Bir belediye başkanı istifa ettiği zaman eğer bir suç ortada varsa suç ortadan kalkıyor mu? Bu nasıl kirli bir pazarlıktır? ‘Biz böyle bir kirli pazarlığın parçası olmayacağız’ dedik ve çok açık bir şekilde ‘belediye başkanlarımızın verilemeyecek hiçbir hesabı yoktur’ dedik hala da bunu söylüyoruz. Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, aradıkları gerekçeyi belediye başkanlarını istifa ettirmek ya da görevden uzaklaştırmak için aradıkları gerekçeyi bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.

“Geçen Hafta Açıklamadığımız İçişleri Bakanlığı Yazısı Bir Kumpasın Suçüstü Halidir”

Beşiktaş Belediyesi’yle ilgili geçen hafta açıklamadığımız İçişleri Bakanlığı yazısı bir kumpasın suçüstü halidir. 1 Aralık tarihli yazıda İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği’ne diyor ki ‘Ben Beşiktaş Belediye Başkanını görevden uzaklaştıracağım ama gerekçe bulamıyorum. Adliyeye git gerekçe bul. Senin bana gönderdiğin yazı yeterli değil, orada benim aradığım gerekçeler yok, onun için benim elimi güçlendirecek bahaneler yarat’ diyor. Ondan sonra yeni bir müfettiş ordusu yığıyorlar Beşiktaş Belediyesi’ne, yine bir şey bulamıyorlar ama buna rağmen çıktıkları yolda devam ediyorlar.

“Cumhuriyet Halk Partili Belediyelere Hükümet Eliyle Kumpas Kurulmakta”

Bu hükümet kumpasçı bir hükümettir. Bu hükümet seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır. ‘Ben görevden uzaklaştıracağım elimde delil yok, adliyeden git delilleri, soruşturma dosyalarını bul araştır bana gönder’ demenin tercümesi, kumpastır. Beşiktaş Belediyesi’ne hükümet eliyle kumpas kurulmuştur, Ataşehir Belediyesi’ne hükümet eliyle kumpas kurulmuştur. Cumhuriyet Halk Partili belediyelere hükümet eliyle kumpas kurulmaktadır.

“Bu Milli Bir Gasptır”

Bu kumpasçı hükümet, o beldede oy verip belediye başkanını seçen halkın iradesini gasp etmiştir. Bu bir milli irade gaspıdır. Biz bu milli irade gaspına karşı kararlı bir biçimde mücadeleye devam edeceğiz, belediye başkanlarına dönük bu haksız, adaletsiz, hukuksuz saldırıları cesaretle göğüsleyeceğiz. Daha önce de söyledik belediye başkanlarını size yem etmeyeceğiz. Varsa bir hesap gidersiniz yargıda hesabını sorarsınız. Beşiktaş Belediye Başkanı ile ilgili bugüne kadar yürüttükleri soruşturmaların tamamında, Beşiktaş Belediye Başkanı'nın suçlu olduğunu gösteren bir delil ve belge bulamamışlardır. Bazı meczupların şikayetleri üzerine yapılan soruşturmalar ciddi olmadıkları anlaşılmış, müfettişler ‘soruşturmaya gerek yoktur’ diye kararlar vermiş, Danıştay itiraz üzerine bu kararları da onaylamıştır, soruşturulacak hiçbir şey yoktur ortada soruşturmayı gerektiren bir suç yoktur diye. Buna rağmen gerekçe üreterek Beşiktaş Belediye Başkanı bugün görevden alınmıştır.

“FETÖ Usulü Uygulamalar”

Bunlar FETÖ usulü uygulamalardır, bu hükümet FETÖ ile iktidar bloğu oluşturup, ortak hükümet ederken hangi yöntemleri uygulamışlarsa şimdi aynı yöntemleri uyguluyorlar. O zaman da belediye başkanlarına iftira atarak haksız görevden uzaklaştırma kararları veriliyordu, o zaman da yandaş medyayla, havuz medyasıyla bunun propagandası yapılıyor. Şimdi havuz medyası kanalıyla önce yayınla yapılıyor, iftiralar kamuoyuyla paylaşılıyor arkasından belediye başkanları haksız kararlarla görevden alınıyor.

“Büyük Şehirleri Kaybedeceğini Anlayan Hükümet, CHP’li Belediye Başkanlarına Kumpas Kurdu”

Bugün Beşiktaş Belediye Başkanı kendiyle ilgili iddialara yaptığı basın toplantısında tek tek ayrıntılı olarak açıkladı. Buna rağmen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybedeceğini anlayan hükümet, kumpas yoluyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kurtarma yolunu seçmektedir. Önümüzdeki yerel seçimlerde büyük şehirleri kaybedeceğini anlayan hükümet, Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarına kumpas kurarak, onları çalışamaz hale getirip, karar veremez, hizmet üretemez hale getirip ondan sonra önümüzdeki dönem yeniden belediye başkanlıklarını kazanacağının hesabını yapmaktadır ama bu hesap tutmayacaktır. Kumpasçıların iktidarı devam etmeyecek, bu kumpasçı hükümet milletten önümüzdeki yerel seçimlerde de genel seçimlerde de hak ettiği şamarı yiyecektir.”

Kılıçdaroğlu Beşiktaş Belediyesi’ni Ziyaret Edecek

Öte yandan Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın İstanbul’a giderek Beşiktaş Belediyesi’ni ziyaret edeceğini açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.