Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım Hüddam 3: Lamia

CHP’li Tezcan: Koltuk Hesabından Değil Ülke Hesabından Bakıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Bizim açımızdan bugünün meselesi Cumhurbaşkanı adayı tespiti meselesi değildir. Türkiye’yi bu cendereden çıkaracak, yüzde 51’i kucaklayacak bir kompozisyonu bulup çıkarmak meselesidir. Koltuk hesabından değil ülke hesabından bakıyoruz” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Tezcan, basına açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. AK Parti iktidarının 15 yıl içinde Türkiye’yi faiz lobisine teslim ettiğini öne süren Tezcan, “15 yılda vatandaşın cebinden dışarıdaki faiz lobisine giden para 142 milyar dolar. Ayşe teyzenin, Fatma teyzenin, Hasan amcanın cebinden alınmış Hans’ın, Corc’un, Tom’un cebine girmiş.15 yıl içinde memura verilmeyen, 7 kat artması gerek maaş faizcinin cebine girmiş. 80 milyon vatandaşına gelince kürdanla, yabancı faiz lobisine gelince kazanla dağıtan bir iktidar. Türkiye’nin gerçek düzeni bu” diye konuştu.

“GÜNDEMİ BIRAKMIŞLAR FANİLA İLE RACON İLE UĞRAŞIYORLAR”
Türkiye’nin gerçek gündeminin bu olduğunu ifade eden Tezcan, “Bu gündemi bırakmışlar fanila ile racon ile uğraşıyorlar. Sayın Erdoğan, fanilayı bırak, vatandaşın filesine bak. Tüm bunlar gerçek gündemi kapatma planlarıdır ama kapattırmayacağız. Çünkü biz Türkiye’de zenginliğin paylaşıldığı bir ülke kurmak istiyoruz. Siyaseti bunun için yapmak istiyoruz” dedi.

“ERDOĞAN ANTALYA TOPLANTISINDA O SÖZLERİ SÖYLEMEDİ Mİ?”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın, Kılıçdaroğlu’nun tutuklanacağına ilişkin tartışmaları gündemde kalmak için CHP’nin başlattığı yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine şöyle dedi:
“Sayın Bozdağ’ın kişisel siyasi tarihini incelediğinizde birbirine zıt bir hayli söz bulursunuz. Neresini düzelteyim bu sözün? Biz bunu kendimiz mi uydurduk? AK Parti Genel Başkanı Sayın Erdoğan Antalya toplantısında o sözleri söylemedi mi? Biz Adalet Yürüyüşü yaparken Erdoğan o sözleri söylemedi mi? Baktılar ki altında kalıyorlar, bu sözleri millet taşımıyor, taşımak çok zor, böyle bir geri dönüş yolu arıyorlar.

“ÖYLE KOLAY DEĞİL BU İŞLER”
Herkes şunu bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu’nu haksız yere tutuklamaya kimsenin gücü yetmez, öyle kolay değil bu işler. Lafı ortaya atıp milleti başka şeylerle tartıştırarak, korkutarak ülkeyi yönetemezsiniz. Buna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Aynı noktadayız, o noktaya geldilerse bu memnuniyet vericidir. Başka bir noktaya gelmelerini daha arzu ederiz, yargıya talimat vermekten vazgeçsinler. Ne tutuklama ne de serbest bırakma iktidarın gündeminde olamaz. Yargının gündeminde olur, yargı da bağımsız olur.”

“BUGÜNÜN MESELESİ CUMHURBAŞKANI ADAYI TESPİTİ DEĞİL”
Tezcan, Bozdağ’ın “2019’da CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu’dur” ifadeleri ile Meral Akşener’in de Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise, “Bizim açımızdan bugünün meselesi Cumhurbaşkanı adayı tespiti meselesi değildir. Türkiye’yi bu cendereden çıkaracak, yüzde 51’i kucaklayacak bir kompozisyonu bulup çıkarmak meselesidir. Koltuk hesabından değil ülke hesabından bakıyoruz” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNA LAYIK OLMADIKLARINDAN SARAYDA KOLTUK TAHSİS ETTİLER”
Tezcan’a, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nun fanilalı fotoğrafıyla ilgili “Vatandaşa hakaret” değerlendirmesi ve “Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’dan aldığı koltukta oturuyor. Onun Atatürk’ün koltuğu ile ne alakası var? O Atatürk’ün oturduğu koltukları görmemiştir bile ama ben Çankaya’da gördüm” şeklindeki açıklamaları da soruldu. Tezcan, şunları kaydetti:
“CHP’nin Kurucu Genel Başkanı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP’nin koltuğunda oturan her genel başkan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunda oturmuştur, o koltuğun ağırlığı vardır, o ağırlığı o koltuğa oturanlar her zaman layığıyla taşımışlardır. Ancak Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP genel başkanlığı koltuğundan başka bir de Cumhurbaşkanlığı koltuğu vardır. O koltuğun ağırlığını taşımaktan korkanlar, şeklen Cumhurbaşkanı seçilseler de o koltuğa hiç oturmamışlardır, oturamamışlardır. Zaten onun için de Çankaya’ya hiç çıkmamışlardır. Bir saray inşa edip, sarayda kendilerine mahsus bir koltuk tahsis etmişlerdir. Kendileri de Atatürk’ün koltuğuna layık olmadıklarının farkında olduğundan ayrı bir koltuk tahsis etme ihtiyacı duymuşlardır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e layık bir lideri milletimiz, önümüzdeki günlerde seçip yine hak ettiği oturtacak, Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğunu hak eden kişiye emanet edecektir.

“GENEL BAŞKAN MECZUPLARIN DİZİNİN DİBİNE OTURUP FOTOĞRAF ÇEKTİRMEZ”
Fanila meselesine gelince, fanilaya değil fileye bakın. Milletin filesi boşaldı. Demek ki o fotoğraftan çok rahatsız olmuşlar. Halkın bir parçası olan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ciddi bir biçimde ürkmüşler, bu sevindirici bir şey. Merak ediyorum, o fotoğraf Hikmetyar’ın dizinin dibinde çekilmiş bir fotoğraf değil niye rahatsız oldular? Herkes bilir ki CHP Genel Başkanı hayatının hiçbir döneminde meczupların dizinin dibine oturup fotoğraf çektirmemiştir ve çektirmez de.”
Tezcan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterileceği iddialarıyla ilgili de “Bunlar bizi güncel olamayan noktalara sürüklemek demektir, konumuz da bu değil” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.