CHP’li Tezcan: Sayın Erdoğan'ın Herhalde Ağzından Çıkan Sözü Kulağı Duymuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Sayın Erdoğan'ın herhalde ağzından çıkan sözü kulağı duymuyor. Söylediği şey dikkat edilmesi gereken ve Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden bir kişinin kesinlikle söylememesi gereken sözler” dedi.

TBMM’de kaydını yaptıran Tezcan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP'ye yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Tezcan, şöyle dedi:

“Sayın Erdoğan’ın sözlerine gelince şimdi şaşırmamak elde değil. Sayın Erdoğan'ın herhalde ağzından çıkan sözü kulağı duymuyor. Söylediği şey dikkat edilmesi gereken ve Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden bir kişinin kesinlikle söylememesi gereken sözler. Yani şimdi şunu mu söylemek istiyor, 6 milyona yakın oy verdi vatandaşımız HDP’ye şu veya bu şekilde ‘Türkiye’de 6 milyon terörist mi var’ diyor Erdoğan. Eğer Türkiye’de 6 milyon terörist varsa sen 6 milyon teröristin olduğu bir ülkede nasıl cumhurbaşkanlığı yapacaksın? Her oy vereni kökünden kazıyacak mısın? Bu nasıl bir ayrıştırma anlayışıdır, bu nasıl bölücü anlayıştır? Sayın Erdoğan’ı yeni dönemin başında daha, bölücü bir dil kullanmaktan uzak durmaya devam etmek en doğrusudur. Bu üslup devam ederse önümüzdeki dönem yine siyaset kutuplaşma ve çatışma üzerinden devam edecektir. Milletin huzura ihtiyacı var. Artık toplumu bölen bir dili hiç olmazsa seçimden sonra terk etmesini tavsiye ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.