Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

CHP’li Tezcan: Temel Görev Demokrasi Güçlerinin İttifakı

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Türkiye’nin demokrasinin yok edildiği, tek adam rejiminin yerleştirildiği bir kötü tablo ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek, “Bu tabloyu değiştirmenin en temel ve en önemli yolu, demokrasi güçlerini bir araya getirmektir. Demokrasi güçlerinin ittifakıdır. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde büyük, geniş mutabakatları sağlamayı PM temel görev olarak kabul etmiştir” dedi.

CHP Parti Meclisi (PM) 36. Olağan Kurultayın ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Tezcan, öncelikle Afrin operasyonu sırasında bir helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. Tezcan, PM’nin Zeytin Dalı Harekatı konusunda da kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine başarı dileklerini paylaştı.

“DEMOKRATİK YARIŞIN HAKLI GURURUNU PAYLAŞTIK”

Tezcan, “Adalet ve Cesaret Kurultayı” adıyla gerçekleştirilen olağan kurultayın büyük bir demokratik olgunluk içinde yapıldığını ifade ederek, “Bu aslında Türk demokrasisinin örnek alması gereken bir kurultay sürecidir. Adayların yarıştığı, çok sayıda adayın ortaya çıktığı ve yukarıdan talimatla adayların belirlenmediği bir kurultay yaptık” dedi.

PM’nin ilk toplantısında da öncelikle bu demokratik yarışın değerlendirdiğini belirten Tezcan, “Siyasette demokrasinin, ülkede demokrasinin yok edilmeye çalışıldığı hatta yok edildiği bir tabloda saray talimatıyla Başbakanların görevden alındığı, saray talimatı ile hükümetlerin düşürüldüğü bir Türkiye’de CHP, korucu misyonuna, demokrasiyi getiren parti olma misyonuna, sosyal demokrasiyi Türkiye’ye getiren parti olma misyonuna uygun olarak bir demokratik yarışla kurultayını tamamladı. PM, önce bunun haklı gururunu ve onurunu paylaştı” diye konuştu.

“PM, KARARLILIKLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI, BU TABLOYU DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Toplantıda, Kurultay Sonuç Bildirgesi doğrultusunda PM’nin önümüzdeki süreç için çalışma şeklinin konuşulduğunu aktaran Tezcan, “Türkiye, demokrasinin yok edildiği, tek adam rejiminin yerleştirildiği bir kötü tablo ile karşı karşıya. Bu kötü tabloyu ortadan kaldırmak gibi bir önemli görevimizi var. PM, bu yeni dönemde bu önemli görevinin bilinci ile hareket edeceğini kararlaştırdı. Türkiye’de temel mesele yok edilen demokrasiyi yeniden kurmaktır. Türkiye’de temel mesele tek adam rejimini ortadan kaldırmaktır. Temel mesele 15 Temmuz darbe girişimini bahane ederek, yapılan 20 Temmuz darbesi ve ilan edilen OHAL şartlarında hiç kimsenin kendisini güvende hissetmediği bir Türkiye tablosunun ortadan kaldırmaktır. Bugün Kurultay Sonuç Bildirgesi'nin verdiği görevler ve gösterdiği hedefler doğrultusunda geleceğin Türkiye’sini kurma noktasında PM, kararlılıkla çalışmaya başlamıştır. Bu tabloyu değiştireceğiz” dedi.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

Toplantıda, bu tabloyu değiştirmek için bir irade birliğinin ortaya çıktığını vurgulayan Tezcan, şöyle devam etti:

“Bu tabloyu değiştirmenin en temel ve en önemli yolu, birincil yolu, demokrasi güçlerini bir araya getirmektir. Demokrasi güçlerinin ittifakıdır. Bugün Türkiye’de iki temel ayrılık ortaya çıkmıştır; biri tek adam rejimi yanlısı olmak, bir diğeri demokrasi yanlısı olmak. Ya demokrasinden yana karar kılacağız ve Türkiye’yi bu açmazın içerisinden çıkaracağız ya da Türkiye bu karanlık ve sıkıntılı tablonun içerisinde bocalamaya devam edecek. PM, ikinci yolu başarmak konusunda kararlılığını ifade etmiştir. Türkiye’de tek adam rejimine karşı demokrasi hattını açacak ve demokrasi güçlerini bir araya getirecek bir mücadelenin öncüsü olacağız. Sorumluluğumuzun farkındayız. Görevin, güçlüğün farkındayız ancak PM bu güçlüğü başarma konusunda kararlıdır.

Bütün temel meselelerin çözümü tek adam rejiminin ortadan kaldırılıp Türkiye’ye demokratik bir nefes aldırma çözümüdür. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde büyük, geniş mutabakatları sağlamayı PM, temel görev olarak kabul etmiştir. Tek adam rejimine karşı mücadelenin başarısının tek bir yolu vardır, demokrasi güçlerinin büyük mutabakatını sağlamak ve PM bundan sonraki çalışmasında bu mutabakatı sağlayacak. Demokrasi güçlerinin ittifakıyla demokratik, özgürlükçü, hukukun özgürlüğüne dayanan bir düzen kuracağız.”

“CHP’NİN TEK ADAM REJİMİ İTTİFAKINDA YERİ YOK”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tezcan, Başbakan Binali Yıldırım’ın Kılıçdaroğlu’na yönelik “Eğer milli ve yerli olmak istiyorsan gel sen de milli mutabakat ittifakına katıl” sözlerine ilişkin, “Sayın Başbakan’ın bizi de davet ettiği ittifak öyle ifade ettikleri gibi yerli ve milli ittifak değildir. O ittifak tek adam rejimi ittifakıdır. CHP’nin de tek adam rejimi ittifakında yeri yoktur. CHP demokrasi ekseninde geniş bir mutabakatın temsilcisi olacaktır. Türkiye’nin hayrına olacak ittifak CHP’nin yer alacağı demokrasi ittifakı olacaktır” dedi.

“VERDİĞİMİZ DEKONTLARIN GERÇEK OLDUĞU SAVCILIK KARARIYLA TESPİT EDİLDİ”

Tezcan, Man Adası belgeleriyle ilgili verilen takipsizlik kararına ilişkin ise, “Ankara Cumhuriyet Savcılığı bu konuda belgelerin gerçek olduğunu tespit etti. Halkbankası’na sordu, Halkbankası da ‘evet, bunlar gerçektir’ dedi. Verdiğimiz dekontların gerçek olduğu savcılık kararıyla tespit edildi. Şimdi soruyorum Erdoğan’a, hani sahteydi? Şimdi Erdoğan’dan cevap bekliyoruz, hangi şirketi sattınız?” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.