Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan Hakkari HAVA HAREKATI operasyon başbakan binali yıldırım kızılay ekonomi haberleri

CHP’li Tezcan: Yeterli İmza Olursa Ne Yapacağımızı Söyledik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, olağanüstü kurultay taleplerine ilişkin, “Süresinde eğer yeterli imza olursa ne yapacağımızı söyledik. Tüzükte nelerin yapılacağı yazıyor, tüzük dışına çıkmak gibi bir irademiz hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. MYK’nın gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen Tezcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tezcan, bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamadığı takdirde partiyi olağanüstü kurultaya götüreceğine dair taahhütname imzalayan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamalarının anımsatılması üzerine “Kendi beyanını paylaşmış, bu mesele bizim gireceğimiz bir mesele değil” dedi.

Merkez Yönetim Kurulu’nda revizyon iddialarına ilişkin ise Tezcan, “MYK’mız seçimden sonraki ilk toplantısında Sayın Genel Başkanımıza partide yönetim anlamında yapılacak her türlü değişiklikte sonuna kadar destek vereceğini ve bu konuda elini rahatlatmaya hazır olduğunu beyan etmişti. Gündeme gelirse MYK’nın herhangi bir çekincesi yoktur ancak bugünkü toplantıda gündeme gelen bir konu değildir” diye konuştu.

Tezcan, olağanüstü kurultay talebiyle muhaliflerce toplanan imza sayısının sorulması üzerine de şöyle konuştu:

“Sayıları biz hiç yarıştırmadık, sayılar üzerinden konuşmayacağız. Bize henüz gelen bir rakam yok çünkü kendileri alıp getireceklerini söylüyorlar, beyannameyi de o şekilde düzenlemişler. Süresinde eğer yeterli imza olursa ne yapacağımızı söyledik. Tüzükte nelerin yapılacağı yazıyor, tüzük dışına çıkmak gibi bir irademiz hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır.”

CHP’de olağanüstü kurultay talebiyle 16 Temmuz Pazartesi günü başlatılan imza süreci, parti tüzüğünde yer alan 15 günlük süre çerçevesince, bugün saat 17.30’da sona eriyor. İmzaların, 7 gün içinde Genel Başkanlığa teslim edilmiş olması gerekiyor.

Tüzüğe göre seçimli olağanüstü kurultay için toplam delege sayısının salt çoğunluğuna ulaşmak zorunlu. Yeter sayıda imzanın teslim edilmesi durumunda genel merkez yönetimi 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplayacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.