Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

CHP’li Torun: AKP Kendi Krizini Çözmek İçin CHP’li Belediyeleri Hedef Haline Getiriyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Yolsuzluk ve hukuksuzluklar ile özdeşleşen AKP iktidarının kendi krizini çözmek için CHP ve CHP’li belediyeleri hedef haline getirmek istemektedir” dedi.

Torun, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına ilişkin, yazılı bir açıklama yaptı.

AK Parti iktidarı bugün itibariyle demokrasi ve hukuktan arındırılmış yönetim anlayışını yeni bir aşamaya taşıdığını ifade eden Torun, “Türkiye’de vicdan sahibi herkes biliyor ki Ataşehir Belediye Başkanımızı görevden uzaklaştıran karar İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin soruşturmasına istinaden alınmamıştır. Herkesin gözü önünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik olarak açıkça bir operasyonun yapılacağını geçtiğimiz günlerde dile getirmiş, İçişleri Bakanı her zaman olduğu gibi aldığı bu emrin gereğini yapmıştır” dedi.

AK Parti’nin “bakın sadece biz değiliz” mesajı verme arzusunda olduğunu belirten Torun, şöyle devam etti:

“Bu arzuları kursaklarında kalacaktır. AKP’nin çürümüş düzeninin CHP’li belediyelere ödetilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün yapılan aynı zamanda, bir gündem saptırma, dikkatleri AKP’nin Türkiye’ye sığmayıp, ABD mahkemelerine yansıyan yolsuzluk ve rüşvet sarmalından uzaklaştırma çabasıdır. Her şey çok açıktır, düne kadar korumaları altında yaşayan, üstün hizmet madalyaları verilen Zarraf rüşvet verdiği Zafer Çağlayan türü siyasetçileri açıklarken, savcıların, müfettişlerin bu kişilerin peşine düşmek yerine, CHP’li belediye başkanlarının peşine düşmesi giderek büyüyen hukuk skandalına eklenmiş yeni bir halkadır.

Bugün içine düşülen telaşın gerisinde AKP’nin tükenişi ve CHP’nin yükselişi vardır. CHP’ye uygulamacı kurumlar olmaları nedeniyle saldırabilecekleri tek yer belediyelerimizdir, an itibariye denenen budur.

Ataşehir belediye başkanımızı hedefleyen bu hukuksuzluğun gerisindeki gerçeği, bizler gibi halkımızın da farkında olduğunu biliyoruz. Yine biliyoruz ki geldiğimiz noktada, yolsuzluk ve hukuksuzluklar ile özdeşleşen AKP iktidarının kendi krizini çözmek için, CHP ve CHP’li belediyeleri hedef haline getirmek istemektedir.

Bu niyette olanların da bilmesi gereken bir gerçek vardır; CHP liderinden neferine, bu gayri-hukuki ve ahlaki girişime hiç bir biçimde izin vermeme konusunda son derece kararlıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.