Öne Çıkanlar deprem KENAN DOĞULU meclis Sertab Erener azerbaycan gülben ergen zorlu psm tarkan İrem Derici Hadise Ebru Gündeş cem yılmaz

CHP’li Torun: Üreticinin Elinde Fındık Kalmayınca Mı Fiyat Açıklıyorsunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Üretici fındığı elinden yok pahasına çıkardı, siz şimdi üreticinin elinde kalmayan fındığın fiyatını açıklıyorsunuz. Bunu Haziran’da ilan edecektiniz” dedi. 

Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatı açıklamasına geç kalındığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Fındık fiyatının Haziran ayında açıklanması gerektiğini belirten Torun, “O günden bu yana her şeyin fiyatı arttı. Şimdi dolar 6 liraya dayandı üretici bu zamana kadar elindeki fındığını yine geçen yılki fiyattan sattı. Üretici elindeki ürünü yok fiyatına, maliyet fiyatının altında  sattı. Üretici ne yapsın? İğneden ipliğe her şeye zam geldi. Üretici evine ekmek götüremez hale geldi. Satmasaydı çocuğunun okul alışverişini neyle yapacaktı? Milli ihraç ürünümüz olan fındıkta büyük bir oyun oynanıyor, fındık üreticisi belli bir zümrenin çıkarlarına kurban ediliyor. İlaçtan gübreye kadar fındık üretiminin tüm girdileri dolar nedeniyle zamlandı” dedi.  

KALICI ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Erdoğan’ın Meclis’te geçen hafta muhalefet partilerinin baskıları karşısında fındık fiyatı açıklamak zorunda kaldığını belirten Torun, şöyle devam etti:

“Öncelikle biz Meclis’te fındığın tüm yönleriyle araştırılmasını istemiştik, onlar buna karşı çıktılar. Bu fiyasko karşısında şimdi Erdoğan durumu kurtarmaya çalışıyor. Oysa fındığın sorunu sadece güncel fiyat değil. Fındığın tüm yönleriyle araştırılmasını ve sürdürülebilir bir fındık politikası oluşturulması talebimiz devam ediyor. Bu yıl Kasım’da da olsa bir fiyat açıkladınız, gelecek yıl üretici aynı sorunu yeniden yaşayacak. Gelin bu soruna kalıcı bir çözüm bulalım, milyonlarca Karadenizlinin yüzünü güldürelim.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.