Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş almanya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp ukrayna ankara abd Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

CHP’li Tüm: Alevilere Karşı Sistematik ve Sinsi Bir Plan Var

CHP PM Üyesi ve Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm son dönemlerde cem evlerine karşı yapılan saldırıların, Gaziantep’te IŞİD teröristlerinin üzerinden çıkan Cem Evine ait fotoğraflar ile yeni bir boyut kazandığını belirterek, "Bu olay, Alevilere karşı  sistematik ve sinsi  bir planın olduğunu  açıkça ortaya koymaktadır. Bu çok tehlikeli bir gelişmedir" dedi.

CHP’li Tüm, yazılı açıklamasında Hükümetin önlem almak yerine  izlediği yanlış  politika ve söylemlere devam ettiğini öne sürerek, "Ülkemiz her geçen gün, yeni bir kaosla, yeni bir güvenlik  sorunu ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Yaşananlar karşısında ,Aleviler büyük  tedirginlik ve  endişe içerisindedir. Çünkü  Türkiye , adım adım bir mezhep çatışmasının içerisine sürüklenmek isteniyor" dedi.
Bir çok kez uyarılarına rağmen, Hükümet sözcüleri tarafından , Esat’ı kötülemek adına  “Alevi” olduğu vurgusunun yapılmasının,  Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacıların çoğunluğunun Sünni oluşunun, konuyu çok daha hassas hale getirdiğini öne süren Tüm, "Ne yazık ki hükümetin tutumu Türkiye’yi Mezhep çatışmasında taraf duruma düşürmüştür. IŞİD bu durumdan cesaret almaktadır. Her defasında Alevileri hedef aldığını , açıkça ifade eden bu caniler,  Türkiye’ de gerçekleşen bir  çok kanlı eylemin de sorumlusudur. Bu  bizzat hükumet tarafından resmi olarak  açıklanmıştır" ifadelerini kullandı.
 
CHP'li Tüm açıklamasına şöyle devam etti:
"Son yakalanan IŞİD militanlarının üzerinden çıkan Cem Evi fotoğrafları da gösteriyor ki, Alevi kuruluşları ve ibadethaneleri bu vahşi örgütün ana hedefindedir. Bunun sinyalleri 17 Ağustos 2016 günü İstanbul’da 'Garip Dede Kültür ve Cem Evi Derneği'ne yapılan saldırı ile  açıkça görülmesine karşın hükümet tarafından hiçbir  önlem alınmamıştır. Bu düşündürücü olayın arkasın da hangi örgüt var?  Hükümetten talep etmemize karşın herhangi bir açıklama yapılmamıştır."

Yine Alevi kurumlarının, ibadethanelerinin ve kanaat önderlerinin korunmasına ilişkin öneri ve taleplerinin de Hüümet nezdinde karşılık bulmadığını kaydeden Tüm, "Aleviler bu güne kadar, her türlü ötekileştirmelere rağmen, Laik Cumhuriyetin ve Demokrasinin yanında olmuştur. IŞİD’in hedefinde olmaları da bu yüzdendir. Hükümete düşen görev bu güne kadar Aleviler ilgili yaptığı ayrımcı söylemlerden vaz geçmektir" dedi.

CHP'li Tüm hükümetin eşit yurttaşlık temelinde Alevilerin haklarını vermek, ibadethanelerini tanımak zorunda olduğunu savunarak, "Her bir Alevi Yurttaşın, can ve mal güvenliği Devletin sorumluluğu altındadır. Devleti yönetenlerin bunu ihmal etmeye, görmez den gelmeye hakkı yoktur. Bu güne kadar hiçbir talepleri yerine getirilmeyen Aleviler, bu gün geldiğimiz noktada kendi can güvenliklerini, kurum ve ibadethanelerini sabahlara kadar nöbet tutarak sağlamaya çalışıyorlar. Bu devlet adına üzüntü verici bir durumdur. Hükümet bir an önce Alevilerin sorunlarına çözüm bulmak zorundadır. IŞİD ve benzeri örgütlere meydan vermemek adına gerekli önlemleri almalıdır" ifadelerini kullandı.

Tüm, Alevi yerleşim yerlerine sığınmacı  kampları yapmaktan vazgeçilmesini isterken, "Kurulan kamplar derhal kapatılmalı veya başka yerlere nakledilmelidir. Önlem alınmadığı takdirde olacakların sorumlusu hükumettir. Olası bir olay ve can kaybından sonra alınacak önlemler, hiçbir anlam ifade etmeyeceği gibi, toplumsal barışımızı da bozacaktır" dedi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.