Öne Çıkanlar chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan Shanghai Astronomi Müzesi chp haberleri tesk genel başkanı bendevi palandöken tüik

CHP’li Tüm: ‘Hayır’ Oyu Veren Mahalleler Kaderine Mi Terk Ediliyor?

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne bağlı Sübeylidere Mahallesi’nde yaşanan sel felaketi sonrası, mahalleye gerekli yardımın, mahallenin referandumda ‘hayır’ oyu vermesi nedeniyle yapılmadığını ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Tüm, CHP Burhaniye İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sel felaketine uğrayan Sübeylidere Köyü’nü ziyaret etti.



“HİZMET VERMEKLE ÖVÜNEN ANLAYIŞ, BU KÖYLERE NEDEN HİÇ UĞRAMIYOR?”

Sel felaketi yaşanan mahallenin altyapı yetersizliklerine dikkat çeken CHP’li Tüm, mahallenin 16 Nisan referandumun ‘hayır’ oyu yönünde tercih yaptığını belirterek şu sözleri söyledi:

“Sübeylidere Mahallesi, geçtiğimiz hafta Salı günü gerçekleşen yoğun yağış nedeniyle büyük bir maddi hasar ve kayıp yaşadı. ‘Millete hizmet ediyoruz, yol yapıyoruz’ diye övünen anlayış, Sübeylidere Mahallemize ne yazık ki daha önce ne uğradı, ne yeterli altyapı hizmeti sağladı, ne de köyün içinde yol yaptı. Hizmet yetersizliği nedeniyle sel felaketi sonrası burada yaşayan yurttaşlarımızın kaybı da iki katına çıkmış durumda. Büyükşehir Belediyesi mahallenin acil olarak çözülmesi gereken sel felaketiyle de diğer altyapı sorunlarıyla da ilgilenmiyor. Sel sonrası şu an içme suyu ve kanalizasyon borularında sıkıntılar var. Köy halkı beş gündür içme suyunu çevre köylerden ve ilçeden karşılamaya çalışıyor. Ancak yetkiler tarafından konuya ilişkin henüz hiçbir adım atılmadı.”

“KÖYLÜLER HAYIR OYU VERDİKLERİ İÇİN Mİ KADERİNE TERK EDİLİYOR?”

Referandumda ‘evet’ kazanmadığı için köye yardım yapılmadığını ifade eden CHP’li Tüm, yetkililere çağrıda bulunarak “Mahallemizden 16 Nisan referandumunda 138 hayır oyu ve 74 evet oyu çıktı. Yurttaşlarımız ‘hayır’ oyu verdiği için mi kaderine terk ediliyor? Burada halka ‘referandumda ‘evet’ kazanmazsa size hizmet yok’ diyerek mi millete hizmet ediyorsunuz? İnsanlar yazın en sıcak günlerinde su olmadan nasıl yaşamlarını sürdürecekler? Köylerimizi illa bir felaketle karşılaştığında mı hatırlamanız gerekiyor? Sel felaketi sabahın erken saatlerinde değil de, eğer gün içerisinde olsaydı bugün çok daha vahim bir tabloyla karşı karşıya kalacaktık. Ben buradan tüm yetkililere sesleniyorum: Siyasi ayrım yapmaksızın her yurttaşa eşit şekilde hizmet etmek sizin göreviniz. Acilen Sübeylidere Mahallesinde sel felaketi sonrası oluşan maddi hasarını giderip buradaki altyapı yetersizliklerini çözün. Burada yaşayan vatandaşlarımızın kaybını karşılamak en başta sizlerin görevidir.” dedi.

CHP Burhaniye İlçe Başkanı Tarık Edil ise konuya ilişkin “Sübeylidere’deki sel felaketi yüzünden maddi hasarla karşılaşan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hasar büyük, ilgililerin bir an önce konuyla ilgilenmesi ve mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını sarması gerekiyor. Umarım şu ana kadar duyarsız kalan yetkililer gerekeni yapar ve mağdur olan yurttaşlarımızın en azından maddi kaybını karşılar.” dedi.

CHP’li Mehmet Tüm, Sübeylidere Mahallesinde yaşanan sel felaketini TBMM gündemine taşıyacağını ve konunun yakın takipçisi olacağını belirtti.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.