Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Kovid19 cumhurbaşkanı erdoğan cumhurbaşkanı Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY HAVA HAREKATI

CHP’li Tüm’den Cerattepe Çıkışı; “Adalet Madenlere Gömülemez”

CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm , Rize İdare Mahkemesince Artvin Cerattepe’de Madencilik yapılabilir şeklindeki kararın Danıştay’ca Onanmasına tepki gösterdi. 

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılında verilen ÇED raporunun, Yerel Mahkemece iptal edildiğini ve bu kararında Danıştay 14. Daire tarafından Onandığını hatırlatan Tüm; “şimdi ne değişti ki, Danıştay  daha önce verdiği kendi kararını tanımıyor. Adalet günlük olaylara göre değişen  Meteorolojik bir kavram değildir”, ifadesini kullandı
 
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm yazılı olarak yaptığı açıklama da şu görüşlere yer verdi:

İKTİDAR ÇEVRECİLERİ TERÖRİST İLAN EDİYOR
“Cerattepe Türkiye’de açılmış en büyük çevre davalarından birisidir. Çünkü emsal olması açısından sadece Artvinlilerin değil tüm ülkenin ortak sorunu, ortak kaygısıdır. Bunun için tüm Türkiye halkı ayağa kalkmış, Cerattepe’nin yağmalanmasına karşı çıkmıştır. Halkın  demokratik tepkisini,  dikkate almak yerine baştan beri tavrını şirketlerden yana koyan AKP iktidarı,  bu doğa talanına yol vermiş ön açmıştır. Hatta bu talanı o kadar benimsemiştir ki, karşı çıkan tüm halkı terörist ilan etmiştir.

ADALET YOK, AKP VAR
Geldiğimiz nokta ne yazık ki, hukukun bittiği yerdir.  Artık AKP nin oluşturduğu mahkemelerde adalet yerine , Adalet ve Kalkınma Partisinin istekleri tecelli etmektedir. 
Mahkemeye yansıyan bilirkişi raporlarında  , bu madencilik faaliyetinin, ileri teknoloji ile yapılmasında dahi çevreye zarar vereceği belirtilerek  , “teleferik yöntemi ile daha az zarar verilir “ denmektedir. Buda  çevreye duyarlı yurttaşların ve Artvin Halkının kaygılarında ne kadar haklı olduklarının en büyük kanıtıdır.
AKP iktidarının baştan beri, Çevre konusunda talan anlayışında olduğunu belirten Mehmet Tüm, bu kararın tamda adalet yürüyüşünün yapıldığı bir dönemde açıklanmasının çok manidar olduğunu ifade ederek, “yaptığımız adalet yürüyüşünün haklılığı birkez daha ortaya çıkmıştır, biz adaleti sadece kendimiz için istemiyoruz, 80 milyonun hakları için, doğanın hakları için ormanlarımız için , derelerimiz için ve tüm canlılar için istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde hiçbir canlının yaşama hakkı kalmaz” dedi.

ADALET ÖLÜRSE, HİÇ BİRİMİZİN  YAŞAMA ŞANSI OLMAZ
Cerattepe de Artvin halkının önemli bir demokratik direnç gösterdiğini hatırlatan Mehmet Tüm, o gün halka verilen sözler tutulmamıştır, Halkın değil, rantın dedikleri olmuştur. Bizler her zaman olduğu gibi bu davanın peşini bırakmayacağız, ben yarın ki  adalet yürüyüşümü Cerattepe’yeithafen yapacağım. 
Adaleti hayatın her alanında sağlamak adına, haklarımızı, yaşam kaynaklarımızı kaybetmemek adına, özgür ve onurlu bir yurttaş olarak yaşamak adına, her kesi, adalet arayışımızda dayanışmaya çağırıyorum. Bu ülkede adaleti bitirenlere,  halka kendi kurdukları adaletsizlikleri dayatanlara izin vermeyelim.
Çünkü adalet ölürse, hiç birimizin  yaşama şansı olmayacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.