Öne Çıkanlar deprem HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk Aleyna Tilki Yıldız Tilbe

CHP’li Usluer: Kapatılan Yurtlar Kamulaştırılsın

CHP Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gaye Usluer, OHAL KHK’sı ile kapatılan özel yurtların kamulaştırılması istemiyle kanun teklifi verdi.

CHP'li Usluer, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadele kapsamında, örgütle ilişkili öğrenci yurtlarının kapatılması konusunda meclise bir kanun teklifi sundu. Halihazırda yurtların yetersiz olduğunu, çokça öğrencinin açıkta kaldığını ve yine “cemaatlere” muhtaç edildiğini ifade eden Usluer, şöyle devam etti:

“Son 14 yılda üniversite sayısını arttıran fakat buna orantılı olarak yurtlar konusunda bir iyileştirme yapmayan hükümetin yurt konusunu cemaatlere ve diğer kayıt dışı kurumlara bıraktığı da ispatlanmıştır. Kredi yurtlar kurumunda yer bulamayan ve özel yurtları ya da kiralık evleri maddi imkansızlıklardan dolayı tercih edemeyen öğrenciler maalesef bu cemaatlerin pençesindeki yurtlara mecbur bırakılmışlardır. Bu yurtlar aynı zamanda cemaatlerin örgütlenme alanı olarak kullanılmış ve özellikle yoksul ailelerin çocuklarının dini duyguları suiistimal edilmiştir. Devlet yurtlarındaki yetersiz kontenjan sebebiyle cemaat yurtlarına mecbur bırakılan bu öğrenciler bugün iktidar partisi tarafından terörist olarak nitelendirilmiş ve bu gençlerin geleceği ile oynanmıştır.”

KHK ile kapatılan yurtların kamulaştırılıp öğrencilerin hizmetine sunulmasının en doğru karar olacağını belirten Usluer, “Kapatılan özel yurtların kamulaştırılması veya üniversitelerin bünyesine devredilmesi durumunda üniversite öğrencilerinin barınma sorunu az da olsa giderilecek ve bu tür yurtlarda cemaatlerin dini sömürülerle gençleri yanlış yönlendirilmeleri de bir nebze olsun önleneceği tarafımızca ön görülmektedir” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.