Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

CHP’li Yarkadaş Serbest Bırakılan Tekmeciyi Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım’a “Olayın gelişimi (kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını ve  kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engellemek) TCK’nın Nefret ve ayırımcılık  başlıklı 122. maddesinin ihlali değil midir? Keza, TCK’nın 115 ve 216. maddelerinin açıkça ihlali değil midir?” sorularını sordu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, şort giydiği için bir kadına belediye otobüsünde tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılması hakkında Başbakan Binali Yıldırım’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
 
CHP’li Yarkadaş verdiği önergede, “Abdullah Çakıroğlu adlı şahsın özel bir güvenlik şirketinde çalıştığı basına yansımıştır.  Yine şahsın, ‘bipolar duygulanım bozukluğu' teşhisi ile daha önce 3 kere Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığı, Ayşegül T'ye saldırmadan kısa bir süre önce de yaklaşık 15 gün yattığı hastaneden akrabalarının isteği üzerine çıkartıldığı kaydedilmiştir” ifadelerine yer verdi.
 
                                                                                            
CHP’li Yarkadaş, Başbakan Yıldırım’a şu soruları yöneltti:
 
“Olayın gelişimi ( kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını ve  kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engellemek)  TCK’nın Nefret ve ayırımcılık  başlıklı 122. maddesinin ihlali değil midir? Keza, TCK’nın 115 ve 216. maddelerinin açıkça ihlali değil midir?
 
 Bu şahsın serbest bırakılma gerekçesi nedir?
 
Dün gece şahıs hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmasının nedeni kamuoyundan yükselen yoğun tepki midir?
 
Bipolar duygulanım bozukluğu teşhisi ile daha önce 3 kere Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattığı ifade edilen şahıs güvenlik görevlisi olarak nasıl çalışmaktadır? Şahsın güvenlik sertifikası var mıdır? Varsa hangi tarihte almıştır? Sertifikası silahlı mıdır?
 
Şahsa güvenlik sertifikası alma şartlarından biri olan sağlık raporu hangi kurum tarafından verilmiştir? Sağlık raporu veren kurum ve ilgili doktorlar hakkında idari işlem başlatılmış mıdır? “
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.