Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

CHP’li Yedekçi: Amaç Bağnazlaşmış Vahabi Kültüründe Eğitim Vermektir

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı ve Birlik Vakfı ile imzaladığı protokoller hakkında, “Amaç öğrencilere fayda sağlamaktan ziyade, okullar, halk eğitim merkezleri aracılığı ile vatandaşlarımızın evine girebilmek ve bağnazlaşmış vahabi kültüründe eğitim verebilmektir” dedi.
 
MEB’in Temmuz ayı içinde vakıflarla imzaladığı protokollerle ilgili açıklama yapan Yedekçi, şu ifadeleri kaydetti: 
 
“Yapılan protokoller çerçevesinde tüm planlama ve uygulamanın MEB tarafından yapılması, görev alacak kişilerin ücretlerinin de MEB tarafından ödenmesi öngörülmüştür. Buradan da anlaşılacağı üzere; MEB tarafından organize edilecek faaliyetlerle bahsi geçen kurumların eğitim alanına girmeleri sağlanmış olacaktır. Amaç öğrencilere fayda sağlamaktan ziyade, okullar, halk eğitim merkezleri aracılığı ile vatandaşlarımızın evine girebilmek ve bağnazlaşmış vahabi kültüründe eğitim verebilmektir. Protokoller incelendiğinde vakıfların istedikleri gibi eğitim alanlarında faaliyet yapabileceği görülmektedir. Özellikle Ensar Vakfı tarafından hazırlanacak yeni öğretim programlarının da kurumlarda uygulanabilmesine imkan tanınması MEB’in iradesinin teslimi anlamına gelmektedir. Çağdaş ülkelerdeki eğitim sistemlerini örnek alması gereken MEB’in, 3 şubesinde çocuk tacizleri ile mahkûmiyet almış bir vakıf olan Ensar Vakfını yetkilendirmesi, kendi müfredatını oluşturabilmesine imkân vermesi kabul edilemez bir durumdur.”
 
Yedekçi İlim  Yayma Cemiyeti ve Birlik Vakfı ile imzalanan protokollerin birbirinin kopyası niteliğinde olduğunu vurgulayarak, “Ensar Vakfı ile imzalan protokol ise tam anlamı ile skandaldır. MEB, yaptığı bu protokollerle yetkisinin, iradesini ve görevlerinin bir kısmını vakıf ve derneklere devretmiştir” ifadelerini kullandı.  
 
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.