Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

CHP’li Yedekçi Tarihi Eser Sayısında Eksilme Konusunu Meclise Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a, “Bu eserler çalınmak suretiyle mi eksilmiştir? Çalındıysa gerekli soruşturma ve adli işlemler yapılmış mıdır? Çalınmadıysa eserler nerededir?” diye sordu.

CHP'li Yedekçi,Türkiye İstatistik Kurumu verilerinin 2006 – 2007 yılları arasında 99 bin 154 adet tarihi eserin eksildiği hakkında Bakan Kurtulmuş'un yazılı olarak yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Bu bağlamda Yedekçi, Bakan Kurtulmuş’a şu soruları yöneltti:

“Bir yıl içerisinde eksilen 99.154 eserin akıbeti ne olmuştur?

Bu eserler çalınmak suretiyle mi eksilmiştir? Çalındıysa gerekli soruşturma ve adli işlemler yapılmış mıdır? Çalınmadıysa eserler nerededir?

Hangi müzelerimizden hangi eserler vardır? Hangi müzelerimizin envanterinde eksiklikler vardır?”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.