Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan merkez bankası abd esnaf Koronavirüs TarımÜFE 10 Kasım amerika vakıfbank bahçeli terörist tsk

CHP’li Yeşil: “Vatandaşı Bankaların Kölesi Yaptılar”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, "Tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarında patlama yaşanıyor. Yalnızca bu hafta içerisinde tüketici kredileri 13.1 Milyar Lira, kredi kartı borçları da 3.3 Milyar Lira arttı. Vatandaş cebi delik olduğu için kredi kartlarıyla geçim sağlar hale geldi. Yılbaşından beri 110 Milyar Lira'dan fazla bir borç yükü oluştu. İstihdam azalırken, genç işsizlik artış gösterirken bu yılın sonunu nasıl göreceğiz diye düşünmeden freni patlamış kamyon gibi parasal genişlemeye gidiyorlar. Fren patladığı için araç hızlandıkça tehlike büyüyor ama sonunu düşünmedikleri için kahramanlık ünvanı bizde kalsın diye ülkeyi ateşe atıyorlar" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, bu hafta gelen ekonomik verilere dair değerlendirmelerde bulundu.


Vatandaşın bankalara olan borcunun 700 Milyar Lira’yı geçtiğine dikkat çeken Nihat Yeşil: "Tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarında patlama yaşanıyor. Yalnızca bu hafta içerisinde tüketici kredileri 13.1 Milyar Lira, kredi kartı borçları da 3.3 Milyar Lira arttı. Vatandaş cebi delik olduğu için kredi kartlarıyla geçim sağlar hale geldi. Yılbaşından beri 110 Milyar Lira'dan fazla bir borç yükü oluştu. İstihdam azalırken, genç işsizlik artış gösterirken bu yılın sonunu nasıl göreceğiz diye düşünmeden freni patlamış kamyon gibi parasal genişlemeye gidiyorlar. Fren patladığı için araç hızlandıkça tehlike büyüyor ama sonunu düşünmedikleri için kahramanlık ünvanı bizde kalsın diye ülkeyi ateşe atıyorlar" dedi.

"AÇLIK SINIRI BRÜT ASGARİ ÜCRETE DAYANDI"

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'nun son raporunu değerlendiren Yeşil: “Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 Bin 925 TL iken, bugün brüt asgari ücret dahi 2 bin 943 lira. Üstelik işçinin eline geçen ücret 2 bin 324 lira iken bir de kesintiler nedeniyle kuş kadar kalan maaşlarla vatandaşın bir ayını çevirmesi mümkün değildir. Artık açlık sınırı katlanılamaz boyutlara ulaşmıştır. Dört kişilik bir aile günde her öğün 1 simit ve çay tüketse, öğün başı 10 Lira'dan bir günde 30 Lira harcamış olur. Ekonominin başındakiler bu tablodan utanmıyorlarsa, saraylarından çıkıp bir sokakta gezsinler bakalım. Halkın dayanacak gücü kalmadı. İnsanlar borcunu çeviremiyorlar ama birileri pembe tablolar çizip gündemi değiştirerek toplumu kutuplaştırmak için elinden geleni yapıyor. 

Gündemimiz açlık, gündemimiz işsizlik, gündemimiz yoksulluk ama devekuşu gibi kafalarını gömünce sorunlar da bitiyor sanıyorlar." yorumunda bulundu.


ÜLKEYİ FAİZ CENNETİNE ÇEVİRDİLER

Vatandaşların yıl başından bu yana bankalara olan faiz miktarının 32.2 Milyar Lira’yı geçtiğini belirten Nihat Yeşil: “ Kendi kendisine yeten ülkeden, bankaların faiz cenneti haline gelen bir ülke haline geldik. Şimdi bu tablonun sorumluları gemi su alıyor diye hesabı ödemeden kalkmanın derdine düşmüş. Günün sonunda boş z raporu alan esnaf, mazot fiyatı nedeniyle ekim yapamayan çiftçi, üniversite mezunu beyaz yakalı size o hesabı çok yakında ödetecek" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.